Presentacions a dojo de llibres a Roses amb motiu de la celebració de Sant Jordi 2015

Biblioteca de Roses

‘Jura’m que no ho dirà a ningú’, ‘Odin’ i ‘Història de la Sardana’ seran els llibres que es presentaran a més del conte ‘Mundeta, la bruixa de Llers’

Biblioteca de RosesL’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roses organitza enguany amb motiu de la celebració de la Diada de Sant Jordi un programa d’activitats que tindrà lloc entre els propers 15 i 25 d’abril. La presentació dels llibres Jura’m que no ho diràs a ningú, Odin, La llegenda de la sardana i el conte infantil Mundeta, la bruixa de Llers, integraran el programa, que finalitzarà amb l’activitat infantil ‘Contes de Sant Jordi’. A més, Roses comptarà el dia 23 d’abril amb les tradicionals parades de llibres i roses a la plaça Catalunya.

L’escriptora Carme Ripoll iniciarà el programa de presentacions el proper dimecres 15 d’abril a les 20 hores a la Biblioteca Municipal, parlant de la seva obra Jura’m que no ho diràs a ningú. La descoberta d’un farcell de documents antics amagats al darrere d’un mur permet conèixer els secrets del passat familiar de la protagonista de la novel•la, l’Almudena, i les seves connexions amb Napoleó Bonaparte. Un relat que permet conèixer com, l’estiu de 1793, un jove Napoleó convalescent d’unes febres a la ciutat d’Avinyó, s’inicia en la política, mentre es mostra inexpert i maldestre amb les dones, tal i com ressegueix el diari íntim de l’avantpassada de l’Almudena fins a descobrir el secret més ben guardat de la vida de l’emperador francès.

Odin, la segona novel•la de David Frigola, és el llibre escollit per a la presentació de dijous 16 d’abril, també a les 20 hores. L’escriptor figuerenc situa la seva història durant l’any 1944. La jove Maria vigila de nit des de la muntanya l’estació de tren de Portbou, mentre hi espera l’arribada d’un carregament especial que porta per nom Odin, una missió que li han confiat els de Centaure per atemptar contra els alemanys. Obligada a escollir entre un passat no resolt i un incert esdevenir, haurà de prendre el pols de la seva vida enmig d’una trama que pretén decidir el final d’una cruenta guerra mundial.

Diumenge 19, serà el Teatre Municipal de Roses l’espai que acollirà la presentació de la història novel•lada Història de la Sardana, escrita pel saltenc Josep Martínez Cots, que narra els inicis de la dansa catalana i llur evolució. L’acte comptarà també amb l’acompanyament musical de La Principal de la Bisbal.

El cicle de presentacions clourà dimecres 22 d’abril, amb una obra destinada al públic infantil. A les 18 h, a la Biblioteca Municipal, es presentarà el conte Mundeta, la bruixa de Llers, d’Anna M. Matas i Joan Antoja. També pensant en els més petits, dissabte 25 d’abril a les 11.30 hores, la Biblioteca oferirà ‘Contes de Sant Jordi’, a càrrec de l’Olga Cercós, per a mainada fins a 7 anys.