Roses Cultura

Presentada la programació de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà

Oficina Jove de l’Alt Empordà
Representants del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i l'Ajuntament de Figueres durant la presentació

Programació que va ser presentada conjuntament pel Consell Comarcal de l’Alt Empordà i l’Ajuntament de Figueres

L’Oficina Jove de l’Alt Empordà va acollir, aquest passat dimecres. la presentació de la programació jove del primer semestre del 2023. Una programació que té com a objectiu crear sinergies entre els joves de la comarca i poder compartir coneixements, experiències i inquietuds.

Una de les novetats que inclou aquesta programació és el Servei d’Emancipació Juvenil, un desplegament de professionals de proximitat especialitzats en facilitar el projecte de vida de les persones joves i la seva inclusió sociolaboral. En aquest nou servei es vol oferir un acompanyament en el procés d’aconseguir la plena autonomia dels joves, i oferir suport en les dificultats que plantegin la presa de decisions, com també ajudar en la gestió documental i de tràmits.

La reobertura del Buc d’Assaig i de l’Espai Creatiu és una alta de les novetats a destacar de la nova programació. Uns espais en què podran desenvolupar accions culturals artístiques i musicals, amb la finalitat que esdevinguin ciutadans participatius, compromesos i crítics amb la societat.

El vicepresident primer del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Josep Maria Bernils, va destacar que “les bones sinergies i complicitat que hi ha entre el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Figueres, que donen com a resultat, en aquest cas, l’Oficina Jove de l’Alt Empordà. Un espai que compartim, unes actuacions que complementem entre tots i que permeten als joves de la ciutat i a tots aquells de la comarca accedir a diversos serveis, prestacions i assessoraments”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, va assegurar que “Figueres és una ciutat eminentment jove. Per això és important que oferim un ventall ampli d’activitats i tallers, perquè tots els joves tinguin el seu espai a la ciutat. Amb aquesta programació tenim l’objectiu de fomentar l’educació integral des dels diversos contextos educatius i d’afavorir la inclusió del col·lectiu jove amb menys oportunitats amb accions que trenquin amb les barreres culturals”.

El cap de l’Àrea de Joventut del Consell Comarcal, Joan Salellas, que va ser l’encarregat de desgranar la programació durant la roda de premsa, va afegir que “la finalitat ha de ser que els joves vinguin i utilitzin l’Oficina Jove, coneguin els seus serveis i activitats que estan pensades i dissenyades per resoldre les seves necessitats. Som i volem ser l’espai de referència dels joves”.

La programació que es pot consultar a la web de l’Oficina Jove de l’Alt Empordà, a empordajove.cat/activitats, o trucant al 972 67 37 28.