President Aragonès: “Els indults no són la solució a la causa general. La proposta del Govern de Catalunya és l’amnistia”

Amnistia per als nou condemnats en el judici del procés
El president de la Generalitat, Pere Aragonés, durant la a seva intervenció en l’acte de presentació del Centre en Resiliència Climàtica

El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions en el marc d’una visita territorial a les Terres de l’Ebre, el cap de l’Executiu ha encapçalat a Amposta la presentació del Centre en Resiliència Climàtica

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest matí que “els indults són una solució parcial, incompleta, no són la solució a la causa general contra l’independentisme”. “Davant d’aquesta causa general, la proposta del Govern, la que genera més consens a Catalunya per superar aquesta situació, és l’amnistia”, ha remarcat.

El cap de l’Executiu també ha assenyalat que amb la decisió anunciada avui pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de concedir l’indult parcial als presos polítics “es fa un pas en el camí de diàleg i negociació que nosaltres afrontarem amb tota la voluntat de resoldre el conflicte polític de fons i  de fer-ho de forma global”.

El president ha insistit que la proposta del Govern de la Generalitat en aquesta negociació serà “una llei amnistia i l’exercici del dret a l’autodeterminació amb un referèndum sobre la independència de Catalunya”. “En aqueta línia de diàleg i negociació hi trobaran el Govern amb tota la fermesa, amb tota la determinació i amb tot el compromís”, ha subratllat, “però també amb tota la claredat”.

El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions als mitjans a Amposta, on ha encapçalat la presentació del Centre en Resiliència Climàtica, que neix per potenciar la lluita contra l’emergència climàtica, a partir de la recerca, la tecnologia i la innovació.