El president de la Generalitat lliura el premi Jaume Genover a Josep Albert Banús, del càmping Internacional de Calonge

Girocamping

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, fan entrega del Premi Jaume Genover a Josep Albert Banús

El president Carles Puigdemont va lliurar el premi en el marc de la Nit dels Càmpings Gironins

Girocamping
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, fan entrega del premi Jaume Genover a Josep Albert Banús

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va lliuraR ahir a la nit el premi Jaume Genover i Roig a Josep Albert Banús, propietari del càmping Internacional de Calonge i un referent del sector. L’acte es portar a terme en el marc de la Nit dels Càmpings Gironins, que es va celebrar al Mas Marroch de Vilablareix i va comptar amb la presència del president de la Diputació i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Pere Vila, el Subdelegat del Govern a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante i l’acalde de Vilablareix, David Mascort. La presentació de l’esdeveniment ha anat a càrrec de la periodista de TV3, Mercè Sibina.

El president de l’Associació de Càmpings de Girona , Miquel Gotanegra, va destacar “la gran tasca que han fet empresaris com Josep Albert Banús sense la qual no es podria entendre el posicionament actual del sector”.

Josep Albert Banús, ha dedicat tota la seva vida al sector. Va ser membre de l’Associació de Càmpings de Girona des dels inicis ,va ser tresorer de l’entitat i també va ser membre de les juntes de la Federació catalana i espanyola. Amb Jaume Genover i els altres membres de la Junta es van consolidar uns grans lligams professionals i d’amistat.

Banús, com a empresari turístic, va recórrer milers de quilòmetres per anar a les fires europees a fer promoció, sobretot a Itàlia, i actualment continua actiu i els seus fills, l’Anna i l’Albert, estan implicats actualment en la gestió de l’establiment. El càmping Internacional de Calonge no ha tancat ni un sol dia des que va obrir ara fa 50 anys.

Els anteriors guardonats amb el premi Jaume Genover van ser Josep Suñé, propietari dels càmpings Las Dunas i l’Escala i una persona pionera en la promoció del sector, i Josep Lumbreras, que durant 30 anys va ser secretari de l’Associació de Càmpings de Girona.

El premi Jaume Genover s’atorga en honor de la persona que va presidir durant 22 anys l’Associació de Càmpings de Girona. Aquest reconegut empresari, que el 2010 va rebre la Medalla al Mèrit Turístic de Catalunya i va dedicar tota una vida al sector amb una aposta clara per la qualitat de l’oferta, va morir el febrer de 2012 als 78 anys. Jaume Genover i Roig va ser pioner en promoure els càmpings gironins a Europa.