President Mas: “El que sap més greu dels incendis de l’Empordà és que hi ha persones que han perdut la vida i d’altres greument ferides”

El president de la Generalitat, Artur Mas, al Centre de Comandament Avançat de Figueres

El cap de l’Executiu visita el Centre de Comandament Avançat de Figueres per interessar-se per les tasques d’extinció

El president de la Generalitat, Artur Mas, al Centre de Comandament Avançat de Figueres

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquesta mitjanit el centre de comandament de Figueres per interessar-se pels danys provocats pels incendis a l’Empordà i sobre l’estat de les tasques d’extinció. El cap de l’Executiu ha afirmat que “el que sap més greu dels incendis és que hi ha persones que han perdut la vida i d’altres greument ferides”. El president ha fet una crida a la prudència“a la població d’aquí i de fora, que ens visita” perquè “tot apunta que hi ha hagut imprudències, ja que algun d’aquest focs s’ha produït als marges de les carreteres”. També ha advertit que “les condicions d’aquest estiu són molt dolentes, amb molta sequera”.

El cap del Govern ha assenyalat que ha estat informat en tot moment de l’evolució dels incendis i s’ha mostrat “esperançat que les condicions meteorològiques millorin i canviï la direcció del vent” de manera que es facilitin les tasques d’extinció i puguin treballar els mitjans aeris. “Espero que demà puguin volar i fer molta feina”, ha dit.

En arribar al Centre de Comandament Avançat, el president s’ha reunit durant al voltant de mitja hora amb els comandaments de tots els cossos que treballen en l’extinció dels focs, acompanyat del conseller d’Interior, Felip Puig; del delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i de l’alcalde de Figueres, Santi Vila.

En relació amb l’estat dels incendis, el president Mas ha assenyalat que el foc de Portbou està “més controlat” i s’ha mostrat esperançat que es pugui obrir en poc temps la N-260 i l’autopista, però ha assenyalat que “cal acabar-ho de rematar”. Pel que fa al de la Jonquera, ha dit que els cossos que hi treballen“intentaran assegurar aquesta nit els flancs” i ha afegit que “esperem que tot això hi ajudi i que, a part de la bona feina que s’està fent per part dels professionals, les condicions meteorològiques vagin una mica a favor i a partir de demà es pugui controlar”.

El president Mas s’ha mostrat esperançat que “si canvia el vent, demà puguem dir que el pitjor ja ha passat” i ha afegit que “s’anirà avançant poc a poc i espero que hagin passat les hores pitjors”.