A presó catorze persones relacionades amb l’assassinat d’un home a Empuriabrava

Mossos d'Esquadra

Diferents efectes trobats durant els escorcolls

Els detinguts formaven part d’un grup criminal dedicat al tràfic internacional de drogues i la víctima hi podria haver tingut relació

Mossos d'Esquadra
Diferents efectes trobats durant els escorcolls

Els Mossos d’Esquadra de l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la Regió Policial de Girona, conjuntament amb la Policia Nacional Francesa van explotar la investigació anomenada “Operació Tandem” el passat dia 11 de març i van detenir 14 persones com a presumptes autores dels delictes d’assassinat i de pertinença a organització criminal.

Aquesta és la relació de les persones detingudes:

Autors:

  • 2 homes, un de nacionalitat marroquina i un de nacionalitat francesa, detinguts a Catalunya
  • 1 home, autor material de l’assassinat, de nacionalitat francesa, detingut a França

Encobridors:

  • 8 homes, de nacionalitat francesa, detinguts a França.
  • 1 home, de nacionalitat francesa, detingut a Màlaga.

Còmplices:

  • 2 homes francesos, detinguts a França.

L’inici de la investigació va tenir lloc el dia 26 d’abril de 2013. Pels volts de les 07:45 hores, un matrimoni que recercava objectes entre les escombraries d’un contenidor d’Empuriabrava va trobar una bossa que contenia un cos al seu interior. Ràpidament, van donar l’avís al telèfon d’emergències 112 i els investigadors es van desplaçar al lloc dels fets i, un cop allà, van constatar que hi havia el cos sense vida d’un home jove que presentava diverses ferides d’arma blanca a diferents zones del cos. El Jutge del Jutjat d’instrucció núm. 6 de Figueres va decretar d’immediat el secret de sumari i va dirigir personalment la instrucció i la investigació des del seu inici.

Després d’una laboriosa i extensa investigació, els agents van confirmar que la persona morta era un jove de 22 anys, d’origen marroquí i resident a Castelló d’Empúries (Alt Empordà). En el decurs de les indagacions es va posar de relleu que la víctima podia haver tingut relació amb una organització criminal francesa dedicada al tràfic internacional de drogues.

L’estreta col·laboració entre Mossos d’Esquadra i Policia Nacional Francesa va possibilitar la detenció d’11 persones en territori francès

Amb la informació disponible, els Mossos d’Esquadra van identificar fins a 17 persones relacionades amb l’assassinat, amb diferents graus de participació, amb residència a Empuriabrava, Màlaga, Algèria i a la zona de Marsella (França). Per aquest motiu es va establir una estreta col·laboració policial i judicial entre els dos països.

Mossos d'Esquadra
Interiror d’un dels pisos escorcollats

El dia 11 de març de 2014, a les 06:00 hores, es van dur a terme, de manera simultània, 15 entrades i escorcolls: dos a Roses, una a Castelló d’Empúries, una a Empuriabrava, una a Màlaga, set a Marsella, dos a Chateau Arnox Saint Auban i un a Chateauneuf les Martigues. En total es van detenir 14 persones, dos de les quals a Catalunya, una a Màlaga i onze a França. En els escorcolls es van trobar diferents efectes que actualment s’estan analitzant, així com 16.500 € en efectiu.

En el moment de passar els detinguts a disposició judicial tots van ingressar a presó i el passat dilluns dia 31 de març van ser traslladats els 11 detinguts a França, que han ingressat a presó en primera instància, i amb la resta de detinguts pendents per passar a disposició judicial.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.