A presó dues dones, una de Roses i l’altre de Castelló d’Empúries, per agredir i robar a un home

Mossos d'Esquadra

Les detingudes van deixar la víctima, un home de 81 anys, indefens enmig d’un descampat on va passar tota la nit 

Mossos d'EsquadraEls Mossos d’Esquadra de la comissaria de Roses van detenir el dia 15 de juliol, a Castelló d’Empúries, dues dones de 20 i 28 anys d’edat, de nacionalitats búlgara i espanyola respectivament i veïnes de Roses i Castelló d’Empúries, com a presumptes autores d’un delicte de danys, lesions, robatori amb violència i intimidació i estafes bancàries. També es va detenir el mateix dia 15, un home de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres, com a presumpte autor d’un delicte de danys.

El passat 14 de juliol es va localitzar en un descampat de Castelló d’Empúries, un home, de 81 anys i nacionalitat anglesa, despullat, desorientat i amb lesions, després de passar tota la nit al ras. Els agents van constatar que li havien robat totes les seves pertinences i el seu vehicle.

Per aquest motiu, es va iniciar una investigació per saber què li podia haver succeït a l’ancià. Les indagacions van permetre esbrinar que una coneguda seva, que exerceix la prostitució, li va demanar si la podia portar amb cotxe fins a França.

L’home va accedir i la va anar a recollir al seu domicili juntament amb una amiga. En un moment de la ruta, les dues noies van fer-lo desviar  fins un descampat de la població de Castelló d’Empúries.

Una vegada al lloc, les noies el van despullar i colpejar amb un bastó, provocant-li ferides sagnants, i li van sostreure totes les seves pertinences, la documentació personal i el telèfon mòbil. Finalment, van sostreure el seu vehicle i van deixar-lo abandonat en el descampat.

Les noies van agafar la targeta de crèdit de la víctima i van fer diferents reintegraments en dos caixers automàtics, per un valor total de 1.200 euros. Tot seguit, van dirigir-se fins a Vic on van realitzar diferents compres amb els diners robats. Els mossos van esbrinar que la noia que va conduir el vehicle no disposava de permís, fet pel qual li va imputar un delicte contra la seguretat viària.

També es va detenir un home que va cremar el vehicle que havien sostret a la víctima

Dilluns al matí, les noies van adreçar-se a Castelló d’Empúries i van demanar al company sentimental d’un d’elles que les ajudés a desempallegar-se del vehicle. Tots tres van decidir cremar el cotxe sostret al costat d’un pont del riu Muga a Empuriabrava.

Els mossos de la unitat d’investigació de Roses van treballar per identificar les dues noies i l’home que haurien participat en tots els il·lícits. Finalment, el dia 15 de juliol va concloure la investigació amb la detenció dels tres implicats.

Els detinguts, tots ells amb antecedents, van passar el dia 16 de juliol disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar l’ingrés a presó de tots ells.