A presó un home per cometre set atracaments i un robatori amb violència i intimidació en un domicili de Girona

Mossos d'Esquadra

L’home, que portava més d’un any escàpol de la justícia, va ser detingut després de cometre una estrebada i fugir en una bicicleta

Mossos d'EsquadraMossos d’Esquadra de la comissaria de Girona va detenir el dia 2 de setembre, un home de 28 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumpte autor de set atracaments,  un delicte de robatori amb violència en un domicili, una estrebada, un delicte de resistència i desobediència als agents de l’autoritat i tres ordres de crida i recerca, dues d’elles d’ingrés a presó.

A quarts de quatre de la tarda del 2 de setembre, els mossos van tenir coneixement que s’havia produït una temptativa d’estrebada a la plaça Poeta Marquina de la ciutat de Girona.

Pocs minuts després, el mateix lladre va realitzar un altre robatori amb violència en un carrer adjacent i aquesta vegada va sostreure un telèfon mòbil.

Gràcies a la descripció facilitada per les víctimes, els mossos van localitzar al sospitós que, en veure la presència policial, va fugir primer en bicicleta i després corrents per diferents carrers fins a ser aturat tot just després de creuar el riu Güell. L’home es va resistir a la detenció.

En el moment de la seva detenció encara duia el telèfon mòbil que acabava de sostreure. A més, van constatar que tenia tres requeriments pendents d’ordres de crida i recerca, dos d’elles amb ingrés a presó.

Un cop a comissaria, la Unitat Territorial d’Investigació dels mossos va relacionar al detingut amb set robatoris amb violència i intimidació i un robatori amb violència en una casa habitada, tot ells succeïts l’any 2014. En tots els atracaments l’home esgrimia un arma de foc i robava els diners de diferents locals i establiments comercials de Girona.

Robatori amb violència i intimidació

Pel que fa al robatori violent a domicili va succeir la matinada del 22 de setembre del 2014 en un barri de Girona. Els lladres van esbotzar la porta a cops de peu i van colpejar i amenaçar al propietari del domicili. Els agressors es van endur diners i telèfons mòbils. La víctima va necessitar punts de sutura i va patir un traumatisme cranioencefàlic.

El detingut, amb antecedents, va passar el dia 3 de setembre a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual  en va decretar el seu ingrés a presó.