A presó un veí de Castelló d’Empúries per atracar una benzinera i una oficina bancària de Figueres

Mossos d'Esquadra
Roba i estris amb els que el detingut havia comès els atracaments

El detingut intimidava les treballadores amb un ganivet de grans dimensions

Mossos d'Esquadra
Roba i estris amb els que el detingut havia comès els atracaments

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de Girona van detenir, el 18 de juliol passat, un home de 37 anys, nacionalitat espanyola i veí de Castelló d’Empúries com a presumpte autor de dos atracaments comesos en una sucursal bancària i una benzinera de Figueres.

Els primer dels fets es remunta a les 12.45 hores de dimarts 12 de juliol. Un home va entrar en una sucursal bancària de Figueres i va intimidar les dues treballadores esgrimint un ganivet de grans dimensions. Després d’agafar 105 euros que hi havia en un calaix, va marxar corrents del lloc en comprovar que la caixa forta trigaria en obrir-se. Cap de les dues dones van patir lesions.

Tres dies després, el 15 de juliol, es van repetir els fets en una benzinera també de Figueres. Pels volts de les 17.00 hores un home amb ulleres de sol i la cara tapada va entrar a la benzinera amb un ganivet de grans dimensions a la mà. Després d’intimidar la dependenta, va sostreure uns 200 euros i va abandonar el lloc. En aquest cas la treballadora tampoc va patir cap lesió.

L’Àrea d’Investigació Criminal de Girona va fer-se càrrec de la investigació i ja des d’un primer moment van treballar amb la hipòtesi que l’autor dels dos atracaments fos la mateixa persona.

Un cop el van tenir plenament identificat, el van detenir el 18 de juliol quan sortia de casa seva, a Castelló d’Empúries. En l’escorcoll van trobar un ganivet i un passamuntanyes, fet que fa sospitar als investigadors que es dirigia a cometre un nou atracament. Posteriorment van fer una entrada i escorcoll en el seu domicili i van trobar-hi la roba amb la que havia comès els atracaments.

Després de declarar en seu judicial, el jutge va decretar l’ingrés a presó de l’atracador.