Preus populars per assistir a la nova temporada de tardor del Teatre de Roses

Teatre Municipal de Roses

Moment en que l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, presentaven al temporada de tardor del Teatre de Roses

Preus populars d’entre 10 i 15 euros per assistir a la temporada de tardor del teatre de Roses

Teatre Municipal de Roses
Moment en que l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Francesc Giner, presentaven al temporada de tardor del Teatre de Roses

L’Àrea de Cultura de Roses ha decidit apropar la sala teatral a la ciutadania. I la millor manera de fer-ho és oferint preus populars. Així, per assistir als espectacles organitzats per l’Ajuntament, tindran un preu de 12 €, com és el cas de ‘Temps’ i ‘Penso en Yu’, i 15 € per assistirà a la representació d’Histèria Sagrada. Sessió que en el cas de les persones amb dret a descompte, com els jubilats, els que tenen el Carnet Jove i/o el carnet Biblioteca de Roses, quedaran en 10 i 12 € respectivament.

A més, com en edicions anteriors, tots els espectacles organitzats per l’Ajuntament es mantenen gratuïts per als menors de 16 anys, que vagin acompanyats per un adult, i per a les parelles lingüístiques de Roses.

Per la seva banda, els concerts Històries amb Mozart i Cor Alegria seran gratuïts, el d’Alberto del Puerto té un preu de 12 € i el de la Filharmònica de Colònia oscil·la entre els 12 i els 20 €. Per la seva banda, Optimist manté el preu de les entrades del teatre familiar en 5 €.

Les propostes teatrals

L’humor està assegurat aquesta tardor a Roses de la mà de dues propostes teatrals. La primera d’elles arribarà el 8 de novembre amb “Histèria Sagrada”, protagonitzada per Toni Albà i Fermí Fernandes. Una paròdia dels predicadors religiosos, una obra que posa en evidència, de manera divertida, entenedora i senzilla els conflictes entre creacionistes i evolucionistes i on les grans contradiccions dels uns davant les proves empíriques dels altres, serveixen per posar damunt l’escenari alguns dels problemes més “vistosos” que afecten la religió. Problemes dels que no se’n salva ni Déu!

El 29 de novembre, l’actor Quim Masferrer de Teatre de Guerilla, portarà al TMR la tragicomèdia “Temps”, on un personatge a qui li acaben de comunicar que li queden 90 minuts de vida, es deixarà portar per la més autèntica i plena llibertat que mai podrà gaudir un ésser humà, passant per la tristesa, la crítica desbocada, la ironia, els planys, els records… i rient-se del mort, d’ell mateix, i de qui el vetlla: el públic.

L’obra “Penso en Yu” es representarà al TMR el 12 de desembre. La seva autora, Carole Fréchette, guanyadora en dues ocasions del Prix du Gouverneur Général del Canadà, se centra en aquesta ocasió en la història de 3 desconeguts que, de forma inesperada, es veuran confrontats a la història dels tres joves estudiants que van llançar pintura al retrat de Mao Zedong durant els esdeveniments de la plaça de Tiananmen del 1989.

Un divers apartat musical

En l’apartat que el TMR destina amb cada nova programació a la música, trobem aquesta tardor propostes de variats estils que s’iniciarà dissabte 10 d’octubre amb el concert del grup Alberto del Puerto. Aquesta banda de pop-rock ha enregistrat el seu primer LP “Hemisferios”, que sortirà al mercat durant el mes d’octubre. L’actuació a Roses serà la presentació d’aquest nou treball i el tret de sortida de la gira que el grup iniciarà a continuació per tot l’Estat.

La música clàssica torna a tenir un protagonisme especial aquesta temporada, en aquesta ocasió, amb la realització de dues audicions. La primera d’elles anirà a càrrec de l’Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia, dedicada a la captació i selecció de talents i amb un repertori que transcorre des de les obres més populars a d’altres menys conegudes de la història de la música clàssica.

Amb “Històries amb Mozart” (27 de desembre), el públic podrà descobrir què tenen a veure les històries esdevingudes a gent nord-americana del segle XX amb els Divertimenti K.439 de Mozart compostos a Viena a finals del segle XVIII, de la mà del Grup de Teatre de Roses (narració i ambientació) i la interpretació dels músics Oriol Romaní (clarinet), Joana Altadill (clarinet) i Laura Guasteví (fagot).

Els concerts del Cor Alegria (31 d’octubre) i de The Gospel Viu Choir (13 de desembre, dins el Concert Benèfic de Nadal de la Fundació Roses Contra el Càncer), completaran les propostes musicals.

Optimist segueix apropant el teatre als més petits

Com en cada nova edició, l’associació Optimist serà l’encarregada de donar a conèixer a nens i nenes del municipi tot allò que es pot amagar darrera el teló d’un escenari, amb la seva programació mensual. Fidels a la seva cita el primer diumenge de cada mes, a les 12 h, el TMR oferirà les obres “Els Tres Porquets” (octubre), “Tot plegat” (novembre) i “El carreró de les bruixes” (desembre).

La venda anticipada, directament a les taquilles del Teatre

Pel que fa a la venda i reserva anticipades de localitats, passen a gestionar-se des de les pròpies instal·lacions del Teatre, podent-se fer presencialment a les taquilles o bé telefònicament, en ambdós casos el dijous i el divendres immediatament previs a cadascuna de les representacions, de 12 a 14 h. El mateix dia de l’espectacle la taquilla s’obrirà una hora abans de la funció per a la venda de les entrades disponibles.