Previsió de forts vents a partir d’aquesta matinada a l’Alt Empordà

Foto arxiu

Alerta del pla PROCICAT davant la reactivació dels forts vents prevista a partir de la matinada al Pirineu, l’Alt Empordà i les Terres de l’Ebre

Foto arxiu
Foto arxiu

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) activa l’alerta del Pla de protecció Civil de Catalunya PROCICAT per la previsió de fort vent que afectarà a partir de la propera matinada al Pirineu, Prepirineu, les Terres de l’Ebre i l’Alt Empordà, especialment a cotes altes.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a partir de la propera matinada, es preveu un episodi de vents amb superació de ratxes superiors a 90 km/h al Pirineu i Prepirineu i superiors a 125 km/h a les Terres de l’Ebre i l’Alt Empordà. El vent bufarà de component nord i oest entre fluix i moderat en general, si bé fins a demà al migdia serà fort amb cops molt forts als cims del Pirineu, a les Terres de l’Ebre i a l’Empordà, on serà de Mestral i Tramuntana respectivament. Al final del dia es preveu que en general afluixi.
Per aquest motiu, Protecció Civil de la Generalitat recomana a la ciutadania que faci seguiment de les condicions meteorològiques i adapti les seves activitats a l’aire lliure en cada cas, sobretot a l’alta muntanya, a les possibles ventades.
De la mateixa manera, Protecció Civil recomana que es tinguin en consideració les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, especialment pel que fa a fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior (balcons, terrasses,…) i puguin ser desplaçats per l’aire i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

El Servei Català de Trànsit (SCT) si es condueix a les zones on es registren fortes ratxes de vent recomana:

  • Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.
  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral. És molt important que aquesta recomanació la segueixin els conductors de camions i de caravanes.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana fer seguiment de possibles incidències al twitter @emergenciescat

Podeu consultar més consells sobre les ventades a: www.gencat.cat/interior/ventades