Previsió de neu aquesta nit i demà al matí a la comarca de l’Alt Empordà

Servei Meteorològic de Catalunya

Mapa de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya per demà dilluns

Segons la predicció del mapa del Servei Meteorològic de Catalunya la neu podria fer acte de presencia a la nostra comarca

Servei Meteorològic de Catalunya
Mapa de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya per demà dilluns

Després dels gruixos acumulats ahir a la nit de dilluns i aquest matí de dimarts, per sobre dels 10 cm al Prepirineu, al nord de Catalunya Central i a la serralada transversal i a l’interior en general.

I després d’una pausa que hi haurà aquesta tarda, al vespre d’avui mateix arribarà un segon front més intens i que s’allargarà fins al matí de dimecres.

Un front en el que es preveu, segons el mapa de predicció del Servei Meteorològic de Catalunya, neu a la comarca de l’Alt Empordà deixant puntualment gruixos de fins a 3 cm entre aquesta nit i demà de bon matí. Tot i això, és molt poc probable que a Roses es vegi neu, com va passar ara fa tot just 8 anys, quan al 2010 va poder veure fins la sorra de la platja emblanquinada.

I segons avancin les hores del dia la cota de neu anirà pujant progressivament de sud a nord i l’episodi s’allargarà fins la tarda però restringint-se al vessant sud del Prepirineu.

Així, les previsions indiquen que avui dimarts i demà dimecres es podran superar la temperatures mínimes extremes durant la matinada i fins al migdia, a les comarques del Pirineu, Prepirineu i a l’extrem nord-est.

El dispositiu activat des de divendres està en permanent contacte amb el departament d’Ensenyament i amb els Consells Comarcals en quant a prendre mesures sobre l’obertura de centres educatius i les rutes de transport escolar per demà. En funció de l’evolució del fenomen i les possibles afectacions es decidirà si hi ha algun canvi.

Aquest dispositiu preventiu es coordina des del CECAT de Protecció Civil, amb efectius de Protecció Civil de la Generalitat, Servei Meteorològic de Catalunya, Servei Català de Trànsit, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, Agents Rurals, carreteres de la Generalitat i de l’Estat, SEM, Ferrocarrils de la Generalitat, RENFE, ADIF i Creu Roja.