Primera donació de l’any a Roses dins la Marató de donants de sang de Catalunya 2021

Donació de sang a Roses

La marató comença aquest divendres dia 8 i la Casa del Mar acollirà el dia 9 de gener la primera donació de sang d’aquest 2021 a Roses

El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 8 al 15 de gener. L’objectiu és aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal. Avui hi ha sang a Catalunya per als propers 5 dies, quan el nivell òptim són 10.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i dissabte, 9 de gener, també a la Casa del Mar de Roses, en horari de de 10 a 14 i de 16 a 20:30 hores.  

Una Marató marcada per la pandèmia

L’arribada de la pandèmia de la Covid-19 al març ha afectat de manera directa a la donació i la transfusió de sang. Els donants han respòs de manera exemplar als canvis a les campanyes de donació, i han garantit les transfusions de sang per als pacients durant tot l’any. En el pic més fort de la pandèmia, els mesos de març i abril, el 15% de les transfusions de sang van ser per a pacients de la Covid-19.

A més, en els darrers mesos s’han recuperat moltes intervencions i tractaments ajornats per la pandèmia, un fet que ha suposat una alta necessitat de sang als hospitals, superior a la demanda d’altres anys en la mateixa època. Per això, la Marató és essencial per a mantenir uns nivells de donació de 1.000 donacions diàries de sang per tractar els malalts dels hospitals al gener.

Reserva d’hora per donar a tot Catalunya

Des de l’inici de la pandèmia es va activar a tots els hospitals i campanyes de donació la reserva de cita prèvia per evitar aglomeracions. Des del web Donarsang.gencat.cat es pot reservar hora per donar durant la Marató.

Suport d’entitats

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible també gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments catalans, de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, entre d’altres entitats.

  • Et pots descarregar el qüestionari previ a la donació clicant AQUÍ