Primera donació de sang de l’any 2019 a Roses

Donació de sang a Roses

Una donació que coincideix amb la Marató de Sang que es portarà a terme de l’11 al 18 de gener amb l’objectiu d’aconseguir 10.000 donacions durant aquets 7 dies

La Casa del Mar de Roses acollirà aquest proper dissabte, 12 de gener, la primera donació de sang d’aquest nou any 2019.  Una jornada solidària organitzada, amb la col·laboració de la Creu Roja, pel Banc de Sang i Teixits, única entitat responsable de subministrar sang i hemo-derivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables de sang durant tot l’any.

I per aconseguir-ho ha d’organitzar més de 80 campanyes de donació de sang cada setmana en més de 625 municipis d’arreu de Catalunya, a part de disposar 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal que la donació de sang l’incorporem com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.

La jornada de donació de sang que tindrà lloc, recordem, aquest proper dissabte, 12 de gener, a l’esmentada Casa del Mar en horari de matí i tarda, concretament de 10 a 14 hores i de 16:30 a 20:30 hores.

Marató de Donants de Sang de Catalunya

Cal destacar que la donació de sang a Roses coincideix amb la Marató  que es fa a nivell de tot Catalunya, sota el lema “Tu sí que ets important; converteix-te en sangfluencer”. Una iniciativa amb la qual el Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra de l’11 al 18 de gener.

A la web www.maratodonants.cat on hi ha tota l’explicació de la campanya d’aquest any. La idea bàsica és aconseguir 10.000 donacions durant aquests 7 dies i poder restablir la situació de les reserves de sang, que estan en nivells baixos després de les Festes.