Primera donació de sang de l’any 2020 a Roses

Donació de sang a Roses

La jornada de donació serà aquest dissabte, 18 de gener, a la Casa del Mar de Roses

La Casa del Mar de Roses acollirà aquest proper dissabte, 18 de gener, la primera donació de sang d’aquest nou any 2020.  Una jornada solidària organitzada pel Banc de Sang i Teixits, única entitat responsable de subministrar sang i hemo-derivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables de sang durant tot l’any.

I per aconseguir-ho s’organitzen més de 80 campanyes de donació de sang cada setmana en més de 625 municipis d’arreu de Catalunya, a part de disposar 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència. Amb tot, s’aconsegueix donar cobertura al 98% del total de la població catalana.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal que la donació de sang l’incorporem com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.

L’horari de la jornada de donació serà de 10 a 14 i de 16 a 20:30 hores.

Per a més informació i consultes el Banc de Sang i Teixits ha posat en marxa un canal de WhatsApp, WHATSANG, amb el número 677071756.