La primera quina de Nadal de Castelló d’Empúries, la Xocoquina, va esdevenir en tot un èxit

Xocoquina de Castelló d'Empúries
El públic va omplir la Sala Municipal de Castelló d'Empúires per assistir a la primera Xocoquina

La Xocoquina va ser una iniciativa impulsada pels castellers dels Vailets de l’Empordà i els Senyors del Foc que va tenir una important afluència de públic a la primera edició de la quina de Castelló d’Empúries

Xocoquina de Castelló d'Empúries
El públic va omplir la Sala Municipal de Castelló d’Empúires per assistir a la primera Xocoquina

El mes de desembre és, per excel·lència, el temps de les quines a l’Empordà i arreu de Catalunya. I una població més que s’ha sumat a aquesta tradició pròpia de l’època de Nadal és Castelló d’Empúries, gràcies a la iniciativa impulsada per les entitats locals dels castellers Valilets de l’Empordà i els Senyors del Foc, que van organitzar la Xocoquina, amb premis molt dolços on la xocolata era l’element principal.

Així, el passat diumenge 11 de desembre, la Sala Municipal de la Vila Comtal va rebre a tots els assistents a la Xocoquina, els quals arribaven amb la il·lusió d’emportar-se els grans premis que els castellers i diables havien previst.

A la mitja part, els vilatans presents a la Sala Municipal van poder tastar la xocolata desfeta que s’oferia, d’aquí el nom de Xocoquina. Una xocolatada, però, que degut a la  gran afluència de públic, l’organització es va veure desbordada per satisfer la demanda del respectable.

Tot i això, l’èxit de públic que va assistir va encoratjar a les dues entitats, Vailets de l’Empordà i Senyors del Foc, per tornar a organitzar l’any vinent la segona edició de la Xocoquina.