La Processó de Divendres Sant de Roses canvia de recorregut per segon any consecutiu

Processó del Silenci de Divendres Sant de Roses

Recorregut d'enguany de la Processó del Silenci de Divendres Sant de Roses

El nou recorregut de la Processó de Divendres Sant de Roses passarà per només tres vials, el Girona-Puig Rom (el mateix carrer amb diferent nom), el Nou i el Lleida

Processó del Silenci de Divendres Sant de Roses L’any passat a causa de les obres que s’estaven portant a terme a la Rambla Riera Ginjoles els organitzadors de la Processó de Divendres Sant de Roses, l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, es va veure obligat a fer un recorregut nou per evitar passar per la Riera per la part on s’estaven realitzant els treballs.

Un ruta que va passar pel carrer Sant Sebastià tot just quan els comensals que hi havia a l’exterior dels diferents restaurants ubicats al vial estaven sopant a taula, per la qual cosa mentre sopaven tenien els manaies a sobre, com si estiguessin vigilant que s’ho mengessin tot, i en alguns casos es van haver d’aixecar per deixar passar la Processó.

Un desastre. Tant pels participants de la Processó Divendres Sant com per la gent que volia degustar del seu àpat tranquil·lament.

Així, que “de cap de les maneres pot succeir el de l’any passat quan molta gent que estava sopant es va haver d’aixecar de taula, perquè durant la Setmana Santa els restauradors treballen durant 3 o 4 dies i treure’ls un pel pas de la Processó no em sembla just”, ha manifestat el regidor de Festes, Francesc Giner.

Així, amb el consens d’AROFES s’ha planificat un recorregut nou “al voltant de l’església amb carrers bastants llargs”, ha remarcat Giner.

Processó del Silenci de Divendres Sant de Roses
Recorregut d’enguany de la Processó de Divendres Sant de Roses

Una ruta que en el plànol (vegeu foto) té forma rectangular. Un cop s’ha sortit de la plaça de l’Església, s’agafarà, com sempre, el carrer Puig Rom i quan s’arribi a Francesc Macià es tirarà per munt fins la plaça Llevant per agafar el carrer Nou, i d’aquí, un cop travessada la Rambla, girar al carrer Lleida. I d’aquest al Girona, que de fet és el mateix que el Puig Rom, però amb un altre nom.

Cal assenyalar que l’actual amb 750 metres és un recorregut un xic més curt que el de l’any passat, que feia 825, i molt més curt que el que es va fer els anys 2103 i 2014, quan es va passar per l’Avinguda Jaume I i l’Avinguda Montserrat.

750 metres que “en dues hores o un xic més de dues hores s’haurà fet la Processó, un temps que ja està bé”, ha significat el regidor de Festes.