La Processó del Silenci de Roses és als 8 anys de la seva recuperació un tradició molt arrelada a la Vila

Processó de Divendres Sant de Roses

La Germandat de Jesús el Natzaré a la sortida de l'església de Santa Maria de Roses durant al Processó de Divendres Sant de 2017 / Foto: arxiu

Milers de persones segueixen al llarg del seu recorregut la Processó del Silenci de Divendres Sant de Roses que va destacar per la seva organització

Processó del Silenci de Roses
La Germanda de Jesús el Natzaré a la sortida de l’església de Santa Maria de Roses

Un any més i ja van vuit des que l’Associació Rosinc de Festes, AROFES, recuperés aquesta tradició religiosa, que Roses va celebrar la Processó del Silenci de Divendres Sant. Una tradició religiosa molt arrelada a la Vila i que enguany es va desenvolupar de manera correcta, “tothom ja sap el que ha de fer, i com només hi havia una banda de música enmig dels passos tota la processó seguia el ritme marcat, crec que és l’any que ha sortit millor”, va destacar un dels participants.

Una processó que com és habitual va estar integrada pels passos del Crist de la Columna, seguit pel de la Germandat de Jesús el Natzaré, la del Crist Crucificat i, per últim, el de la Verge dels Dolors amb un tro portat exclusivament per dones. Totes les figures religioses i els seus portadors  acompanyats dels romans, els manaies, els tamboriners i els penitents.

Aquesta tradició religiosa de Setmana Santa no va presentar cap novetats respecte a l’any passat, destacant, això sí, que per segon any consecutiu va fer el mateix recorregut pels carrers de Roses.
Així, sortint de la plaça de l’Església, la comitiva, composada per al voltant de 200 persones va passar pels carrers Puig Rom, Francesc Macià, Nou, Riera Ginjolers, Puig Rom de nou, fins arribar un altre cop a la plaça.

A la sortida de l’església es va repetir la mateixa escena que l’any passat, quan els portadors del Crist Crucificat es van donar la volta per postrar-se als peus de la Verge de la Dolorosa. I en arribar a les portes del temple religiòs tots els Passos es van esperar, en senyal de reverència, a la Germandat de la Verge dels Dolors que van ser la primera en entrar a l’església.

Cal destacar, i com passa cada any, els milers d’espectadors que va tenir la Processó del Silenci de Roses al llarg del seu recorregut, que es va desenvolupar en unes 2 hores i 15 minuts, aproximadament, que va donar la sensació de no fer-se interminable com havia passat anys anteriors