Programa de Tallers a Ca l’Anita de Roses

Ca l'Anita de Roses

TALLER D’ASTROLOGIA

a càrrec de Joan Comella

L’astrologia és l’estudi especulatiu de les influències dels astres sobre el destí dels homes. Tradicionalment s’ha considerat una eina i un coneixement mitjançant el qual a partir de les posicions aparents dels astres, es pot interpretar, comprendre i organitzar un determinat coneixement de la realitat i l’existència humana.
Durada: divendres, del 10 de febrer al 7 d’abril
Horari: de 18 a 20 hores
Preu: 35 €
Inscripcions: del 6 al 12 de febrer

TALLER D’D’AUTOAJUDA

a càrrec de Montserrat González

El Jin Shin Jyutsu és un antic art de curació japonès que ens ajuda a harmonitzar l’ener-gia de la vida, individualitzada en cadascun de nosaltres. Aquest taller va dirigit a les persones adultes que vulguin descobrir i conèixer aquest art i utilitzar-lo per a la seva pròpia harmonització. El Jin Shin Jyutsu és una tècnica que es realitza aplicant suaument els dits sobre diferents punts del cos i que té resultats sorprenents.
Durada: dissabtes, de l’11 de febrer al 25 de març
Horari: de 12 a 14 hores
Preu: 35 €
Inscripcions: del 6 al 12 de febrer

TALLER D’ESCRIPTURA(Els primers passos del narrador)

a càrrec d’Obrador d’històries

T’agrada escriure? En aquest taller inten-siu coneixerem les principals tècniques nar -ratives. Les analitzarem en els textos dels altres i les aplicarem als propis. Llegirem i agafarem pols escrivint i posant en comú la nostra feina amb els companys. Busca-rem les paraules encertades, crearem per-sonatges i elaborarem conflictes. Comen-çarem a posar les bases del nostre pro-jecte de novel·la o de recull de contes.
Durada: 11 de febrer, 4 i 25 de març Preu: 35 €
Inscripcions: del 6 al 12 de febrer

TALLER DE FOTOGRAFIA

a càrrec de Roger Lleixà i Conxi Molons

Curs adreçat a totes aquelles persones que, disposant o no d’una càmera, vulguin tenir un control total de les fotografies que re-alitzin, sense fer ús del sistema automàtic de la càmera. Es pretén transmetre una sèrie de coneixements i d’experiències per aconseguir que l’alumne sigui capaç d’afron-tar totes les situacions en què es trobi i ob-tenir, així, fotografies ben realitzades i tècnicament impecables.
Durada: dissabtes, del 18 de març al 6 de maig
Horari: de 12 a 14 hores
Preu: 35 €
Inscripcions: del 6 al 20 de febrer

TALLER D’ESCRIPTURA

a càrrec d’Abraham Ortiz

Aproximar-se a l’art d’escriure és més fàcil, com amb tot, si es prenen determinades dreceres. La forma com aprenem aquests trucs ha estat reunida per diversos autors com Bolaño, Vargas Llosa o Umberto Eco en diferents moments de la seva producció literària. Per això, pretenem aproximar el coneixement d’aquestes tècniques a aquells que estiguin interessats a evolucionar en el món de l’escriptura.
Durada: dissabtes, de l’1 al 22 d’abril
Horari: de 12 a 14 hores
Preu: gratuit
Inscripcions: del 10 febrer al 30 març

TALLER: JUGANT AMB EL GÈNERE

a càrrec de Glòria Canyet

El fet d’haver nascut noi o noia ha determinat, en molts aspectes, la teva vida. En aquests tallers t’oferim un espai per poder explorar i reflexionar sobre aquells límits que t’han sigut imposats pels rols de gènere, tradicionals i sexistes. Prendre’n consciència et permetrà, per una banda, ser més tu i, per l’altra, millorar les teves relacions interpersonals familiars, laborals i/o socials.
Durada: divendres, 28 d’abril, 5 i 12 de maig
Horari: 18 a 20 hores
Preu: gratuit
Inscripcions: del 10 febrer al 30 març

TALLER DE TÈCNIQUES ANTIGUES DE FOTOGRAFIA: LA CIANOTÍPIA

a càrrec de Cristina Ortiz

La cianotípia es una tècnica química negatiu-positiu del segle XIX on es produeixen imatges de color blau utilitzant una solució de compostos de ferro que reaccionen als raigs UV del la llum solar. Els objectius del taller són: conèixer la tècnica d’impressió fotogràfica amb cianotípia, a través d’una fotografia feta per cada alumne; treballar-la sobre diferents suports i aconseguir un negatiu digital per poder fer la impressió.
Durada: dissabte, 20 de maig
Horari: de 12 a 14 hores
Preu: gratuït
Inscripcions: del 10 d’abril al 10 de maig

TALLER D’EDUCACIÓ EMOCIONAL I MINDFULNES A TRAVÉS DE L’ART

a càrrec de Laia Bedós

Aquest taller és un temps per a tu, per escoltar-te, moure el cos, jugar, dibuixar, ex-pressar, redescobrir-te i crear.
En aquest taller t’ajudo a sentir-te més viva, lliure i feliç a través de l’art, despertant el joc i l’expressió lliure per a desestressar-te i gaudir de tu mateixa. És molt fàcil i senzill i no és necessari haver ballat ni pintat o dibuixat mai. Farem exercicis i jocs pautats, en parelles, amb ulls tancats, amb música…
Durada: divendres, 21 d’abril
Horari: de 18 a 20 hores
Preu: gratuït
Inscripcions: del 3 al 20 d’abril

TALLER DE XOCOLATA I

a càrrec de M de Xocolata

Taller creatiu de xocolata, en el qual aprendrem a temperar i tintar la xocolata per aconseguir-ne de diferents colors, amb els quals farem, amb la tècnica del trànsfer, un simpàtic personatge que us podreu endur a casa. Taller per a mainada, a partir de 6 anys, acompanyats d’un adult.
Cal portar: bol d’esmorzar, espàtula o cullera, davantal i cartró o tapa de capsa de sabates per endur-se la peça a casa.
Durada: dissabte 19 de febrer
Horari: d’11 a 14 h (primer grup) i de 16 a 19 h (segon grup)
Preu: gratuït
Inscripcions: del 6 al 5 de febrer

TALLER: CREA EL TEU MONSTRE

a càrrec de l’Esther de Sa Botigueta

Us proposem un taller on tots els que hi participeu podreu ser d’allò més creatius. Gaudirem treballant tots junts: veniu amb el pare, amb la mare, amb l’àvia…
Tots junts crearem un monstre d’allò més divertit, d’aquells que no fan gens de por. Ens imaginarem com és, el dibuixarem i després el brodarem a la tapa d’una bonica llibreta que ens endurem a casa per dibui-xar-hi moltíssimes coses més.
Què, us animeu a venir al taller?
Durada: 1 d’abril
Horari: dissabte de 12 a 14 hores
Preu: gratuït
Inscripcions: del 15 al 31 de març

TALLER DE XOCOLATA II

a càrrec de M de Xocolata

Convertiu-vos en autèntics mestres xocolaters i apreneu els secrets de treballar aquest producte. Elaborarem ous sorpresa amb la tècnica de motlles, que després decorarem i us podreu endur. Per a mainada, a partir de 6 anys, acompanyats d’un adult. Cal portar: bol d’esmorzar, espàtula o cu-llera, davantal, llaminadures, globus, fruits secs, missatges, o qualsevol cosa petita que vulgueu posar dins dels ous.
Durada: dissabte 8 d’abril
Horari: d’11 a 14 h (primer grup) i de 16 a 19 h (segon grup)
Preu: gratuït
Inscripcions: del 15 de març al 5 d’abril

TALLER DE CREATIVITAT I
JOC EN FAMÍLIA

a càrrec de Laia Bedós

En aquest taller trobaràs un espai de joc per a crear i compartir amb la teva família i els teus amics. Aprendrem noves tècniques pictòriques, ens deixarem anar, ens arriscarem i gaudirem. Farem una experimentació artística creant d’un conte: dibuix, teatre, joc, imaginació, etc.
A partir del conte o d’un personatge (ninot) anirem vivint situacions diferent.
Durada: dissabte 22 d’abril
Horari: d’11.30 a 13.30 hores
Preu: gratuït
Inscripcions: de l’1 al 20 d’abril

TALLER PINZELLADES DE FÍSICA QUÀNTICA
PER A NENS I NENES

a càrrec de Lola Ventós i
Mònica Campdepadrós

Aquest taller és una proposta lúdica de creació plàstica, a partir de l’apropament a la realitat del món quàntic.
Consta de dues parts: La primera és divulgativa, on la mainada se sub-mergeix en un món invisible i màgic, de la mà de Mònica Campdepadrós. En la segona part, a partir de la consciència d’aquesta realitat ínfima i que ho conforma tot, els nens creen les seves obres inspirades en el món quàntic amb materials diversos, guiats per la Lola Ventós.
Durada: dissabte 6 de maig
Horari:de 12 a 14 hores
Preu: gratuït
Inscripcions: del 3 al 20 d’abril

EXPOSICIONS

EXPO KIDS. ROSES I LA PETITA HISTÒRIA DE JAUME VICENS VIVES

Del 3 al 27 de febrer

Horari: Divendres de 17 a 20 hores. Dissabte, diumenge i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 hores

JOAN BROSSA. ESCOLTEU AQUEST SILENCI

Del 4 de març al 2 d’abril
Horari: Divendres de 17 a 20 hores. Dissabte, diumenge i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 hores

NARCIS COSTA.
RAS-LE-BOL
Del 8 d’abril al 7 de maig
Horari: Divendres de 17 a 20 hores. Dissabte, diumenge i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 hores