El Programa de Vigilància del Mosquit Tigre entra en marxa a Roses

Programa de Vigilància del Mosquit Tigre

Ara és el millor moment per fer la prevenció del mosquit tigre

Programa de Vigilància del Mosquit TigreEl Programa de Vigilància del Mosquit Tigre ha iniciat aquesta setmana a Roses una campanya de sensibilització per informar la població entorn a la necessitat de realitzar accions preventives que evitin la proliferació del mosquit tigre. Mesures tan bàsiques i senzilles com capgirar utensilis que puguin acumular aigua, tapar bidons i dipòsits hermèticament, o treure els plats de sota els testos, resulten vitals per evitar la propagació d’aquesta espècie.

Segons indicacions del Servei de Control de Mosquits, ara és el millor moment per fer la prevenció del mosquit tigre. Després de setmanes de temps anticiclònic amb una marcada sequera, molt probablement durant les properes setmanes es vagin succeint episodis de tempestes amb les conseqüents precipitacions, fet que comportarà una gran eclosió de mosquits tigre i la seva presència es farà més patent.

Urbanitzacions amb cases enjardinades, espais amb horts propers o parcel·les sense construir que poden tenir deixalles o receptacles que acumulin aigua, són molt propicis a la proliferació de llocs de cria de mosquit tigre, motiu pel qual cal extremar encara més les precaucions.

Les accions preventives són de molt fàcil compliment, com ara tapar hermèticament amb tapa o tela mosquitera els dipòsits d’aigua, eliminar portant a la deixalleria pneumàtics vells, posar cap per avall carretons, posar peixos vermells a basses d’aigua, o treure els platets de sota els testos de flors i plantes.

Accions senzilles, però que resulten bàsiques per evitar que el mosquit tigre dipositi ous, el creixement de larves i la propagació del mosquit per les immediacions. Cal recordar a més que el mosquit tigre té un radi d’acció curt, per la qual cosa evitar els llocs de cria evitarà molt eficaçment la seva presència i les molèsties que comporta.

Podeu consultar tota la informació sobre la prevenció del mosquit tigre en el següent enllaç.