El programa “Jo de gran vull ser com tu” de la FOEG vol acostar l’empresa a 600 alumnes d’escoles de primària

“Jo de gran vull ser com tu”

Visita dels alumnes i professorat de l’escola Juncadella, de la Cellera de Ter, a l’empresa MITSA, de Tortellà

Aquest programa de la patronal gironina anomenat “Jo de gran vull ser com tu” inclou xerrades als centres escolars i visites a una vintena d’empreses

“Jo de gran vull ser com tu”
Visita dels alumnes i professorat de l’escola Juncadella, de la Cellera de Ter, a l’empresa MITSA, de Tortellà

El curs passat la patronal FOEG, conjuntament amb Acció de la Generalitat i la col·laboració del Departament d’Ensenyament, van impulsar el programa “Jo de gran vull ser com tu” per acostar la tasca empresarial a les escoles. Iniciativa que va esdevenir en èxit, i per això enguany es vol acostar el món laboral a les empreses a més de 600 alumnes de 6è de primària d’una vintena d’escoles de les comarques gironines.

Les peticions per part de les escoles per participar han estat nombroses, i aquest curs el programa s’ha plantejat anar més enllà en la seva segona edició. Per això, s’ha decidit incorporar una nova fase per tal que els alumnes puguin desenvolupar projectes empresarials. En aquesta nova fase, que es du a terme conjuntament amb la Diputació de Girona, hi participaran alumnes de sisè de primària de les set escoles que s’han seleccionat d’entre la vintena que van participar l’any passat.

Aquesta iniciativa, pionera en les seves característiques a Catalunya, va arrencar ahir amb la visita d’una vintena d’alumnes de l’escola Juncadella, de la Cellera de Ter,  a l’empresa MITSA, de Tortellà. I avui continua amb una altra visita d’alumnes de l’escola Mare de Déu dels Socors, d’Hostalric, a Garatge Plana, de Fornells de la Selva.

L’objectiu del programa és que els alumnes coneguin amb detall, a través de xerrades i visites, la tasca que fan les empreses del territori i el seu funcionament. Les enquestes  fetes fins ara per la patronal gironina als participants, en el marc del programa, posen de manifest que cal aprofundir en el coneixement de la tasca que realitzen els empresaris i emprenedors i del valor social de l’empresa. La FOEG destaca que  d’aquesta manera els alumnes tindran una visió més àmplia del teixit empresarial.

La patronal gironina considera molt important reivindicar la figura de l’empresari i el seu paper clau en la creació de llocs de treball, creixement econòmic i benestar dels territoris. “Jo de gran vull ser com tu” vol  apropar l’empresa a l’escola. El programa està adreçat a nens i nenes entre 11 i 12 anys ja que es tracta d’una d’edat amb molta curiositat per aprendre i un bon moment per fonamentar l’actitud emprenedora.