Mes de paraules

Programació Teatre Municipal de Roses / Gener-Maig 2017

PROGRAMACIÓ TEATRE MUNICIPAL DE ROSES (Gener/Maig 2016)
Programació Teatre Municipal de Roses / Gener-Maig 2017

Impro Show!

Planeta Impro / Dissabte 28 de gener / 21 hores

Teatre
Planeta Impro, creadors del “fenomen impro” i referents d’àmbit nacional del millor humor improvisat, presenten Impro Show. Un espectacle fresc, original i 100% interactiu! Els actors surten a escena sense guió, i el públic decideix què passarà en un espectacle diferent i únic a cada funció. Et sorprendrà la seva capacitat per crear històries improvisades amb l’humor espontani que els caracteritza. Més d’1,5 milions espectadors i 10 temporades d’èxit a Barcelona. Una trajectòria consolidada gràcies al seu talent, que sorprèn al públic en cada funció, que sempre és única i irrepetible. Tot és possible en 3,2,1… impro!

Impro Show!

Companyia: Planeta Impro
Direcció:
José Luís Adserías i Angel Galán
Entrada:
10 euros
Organitza:
Ajuntament de Roses
Durada: 70 minuts

 

 

Plors de cocodril

La Pera Llimonera / Diumenge 5 de febrer / 12 hores

Teatre infantil d’Optimist. Clown
Foscor, un “silenci de son” omple l’habitació d’una escola bressol on els més petits, els nadons, dormen la migdiada. S’obre la porta i algú entra, Qui és? Un l’electricista que ve per a canviar una bombeta d’un llum que és fos. Canvia la bombeta però en obrir el llum per comprovar que ja funciona s’adona d’on és. Ara sí, sense fer soroll intentarà tornar enrere, sortir, tancar la porta i que ningú es desperti. Però, ja és massa tard. Algú comença a plorar! Els seus plors en desperten un altre, i un altre, i un altre… Què ha de fer? Marxar? No s’atreveix, no pot deixar-los plorant. Després d’uns moments de pànic i de total desconcert aconsegueix a poc a poc de restablir la calma. Els gronxarà, acaronarà i els tranquil·litzarà. Els plors es convertiran en riures. Començarà aquí una aventura que el portarà a retrobar el nen que porta dins i que li permetrà sentir-se proper a aquells de qui es creia tan distants.

Plors de cocodril

Idea original: Pere Romagosa
Autors:
Andreu Martínez i Pere Romagosa
Intèrpret: Pere Romagosa
Escenografia:
Alfred Casas
Producció: La Pera Llimonera
Co-producció
: Teatre l’Escorxador de Lleida
Entrada: 5 euros
Ho organitza: Optimist
Hi col·labora: Ajuntament de Roses

 

El bon pare

De David Plana / Diumenge 12 de febrer / 18 hores

Teatre
La vida d’en Roger Denís, l’alcalde d’una petita ciutat de províncies, es desmunta de la manera més insospitada de la nit al dia. Quan les coses no li podien anar millor en la política, el retorn de la seva filla adolescent i un vídeo descobert per internet fan que s’adoni que potser no és tan bon pare com es pensa. I, és clar, quan tot comença a torçar-se i les veritats surten a la llum només falta la intervenció d’una ex amb ganes d’afegir més llenya al foc per deixar un home tocat i enfonsat. El bon pare és una tragicomèdia sobre la figura masculina i la paternitat. El retrat d’una generació de pares que han cregut que una educació moderna, tolerant i oberta era la solució a tots els mals i s’han trobat que la relació pares-fills era tan complicada i misteriosa com sempre. El malson delirant que viu el protagonista d’El bon pare ens demostra que hi ha coses que un pare no hauria de saber mai sobre la seva filla.

El bon pare

Autor i director: David Plana
Repartiment: Lluís Soler, Teresa Vallicrosa, Georgina Latre i Jaume Madaula
Escenògraf: Sebastià Brossa
Vestuari: Montse Alacuart
Producció executiva: Carles Roca i Olalla Calvo
Producció: Vania Produccions, Bitó Produccions i Festival Grec
Distribució: EQM
Entrada:15 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 90 minuts

 

 

Christoph Rahn i Santi Escura

Obres de Josep Cervera Bret i altres compositors / Diumenge 19 de febrer / 18 hores

Música. Cicle tarda de clàssics
Christoph Rahn, contrabaixista i Santi Escura, pianista, formen aquest duet on el contrabaix agafa tot el protagonisme com a instrument solista, paper que habitualment està reservat al violí o el violoncel. Aquest concert serà una oportunitat única per escoltar aquests intèrprets així com pel repertori de 9 peces que oferiran en aquesta ocasió i que, de ben segur, que tindrà un caire molt especial. Si escoltar un contrabaix en el paper de solista ja és un fet insòlit en els concerts de música clàssica, també ho és que els compositors triats per aquesta ocasió, la gran majoria siguin catalans. Si a més hi destaquem que la gran part de les peces han estat compostes a Roses i que el seu compositor és també de Roses, ens trobem davant d’un fet realment extraordinari i de molt difícil repetició. La major part de les peces que interpretaran són composicions fetes per Josep Cervera i Bret. En aquest concert en tindrem l’oportunitat d’escoltar-ne una petita mostra de 5 peces de la mà de Christoph Rahn, primer contrabaix de l’orquestra OBC a Barcelona i acompanyat al piano de Santi Escura, pianista, compositor, arranjador i professor de música a escoles de música de Figueres i Girona.

Christoph Rahn i Santi Escura

Entrada: 8 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses

Durada: 105 minuts

 

La rateta que fregava amb motxo l’escaleta

A càrrec de la Cia. Dreams Teatre / Diumenge 5 de març / 12 hores

Teatre infantil d’Optimist. Musical
La rateta, que és molt presumida, es troba una moneda d’or i després de pensar-s’ho molta estona, es compra un llacet de color rosa per posarse’l a la cua. Aquest nou element la farà irresistible per tots els animals de la granja i tots voldran casar-se amb ella. Així doncs, l’ànec, el gall, el porc o fins i tot l’ase provaran sort. Però ella sempre els rebutjarà per culpa de l’estridència de les seves veus. Fins que un gat amb males intencions la seduirà amb la seva veu melodiosa i després del casament, se la cruspirà. A la nostra versió, els encarregats d’escenificar el conte són tres clowns que interpretaran els diferents animals: el teatre dins del teatre.

La rateta que fregava amb motxo l’escaleta
Actors: Enric Boixadera, Bernat Castellvell, Gemma Egea, Laura Ventura Sergi Pardo, Álvaro Duran
Guió i lletra de les cançons: Julià Ferràs
Música: Manu Guix
Escenografia: Gabinet de crisi
Màsqueres: Roser Contreras
Entrada: 5 euros
Ho organitza: Optimist
Hi col·labora: Ajuntament de Roses

 

 

Des d’on tornar a estimar

Acàrrec de Joan Margarit i Carles Margarit / Divendres 10 de març / 21 hores

Música i Poesia. Cicle Març Pòetic
Des d’on tornar a estimar, és un espectacle poèticomusical que té com a fil conductor la poesia de Joan Margarit. Els poemes són recitats pel propi autor i cantats amb un acompanyament musical jazzístic, creant una unitat entre poesia, cançó i música. Joan Margarit és un dels poetes més importants, llegits i traduïts de la literatura catalana contemporània. Ha publicat més d’una trentena de poemaris dels quals destaca “Casa de Misericòrdia” (2007) que va ser guardonat amb el Premio Nacional de Poesía 2008 del Ministerio de Cultura i el Premi Nacional de Literatura 2008 de la Generalitat de Catalunya. El darrer poemari publicat és “No era lluny ni difícil”, èxit de vendes i de crítica. En acabar l’espectacle, hi haurà sessió de micro obert per als poetes i poetesses que vulguin recitar els seus poemes.

Des d’on tornar a estimar

Poemes i recitat: Joan Margarit
Direcció musical i composició: Carles Margarit
Entrada: 5 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 75 minuts

Advertència per a embarcacions petites

La Funcional Teatre Dissabte 18 de març / 21 hores

Teatre
Small Craft Warniings, el seu títol original, és una obra tardana de Tennessee Williams. Fou estrenada l’any 1972 en un moment en què l’autor era honorat amb tota mena de reconeixements pel seu “gloriós” passat però en el qual no estava gaudint de gairebé cap èxit de públic o de crítica amb la seva recent producció. En realitat, en aquest text l’autor no volia copiar-se a sí mateix i volia fer palès que no estava condemnat a repetir-se. L’acció transcorre durant una nit tempestuosa en una petita taverna de la costa oest dels Estats Units, entre Los Angeles i San Diego, on s’hi refugien provisionalment una sèrie de personatges marginals, a la manera de petites embarcacions que esperen sortir novament a un oceà que pot acabar engolint-los. L’obra ens parla de la sol·litud afectiva i sexual d’unes persones a la recerca de companyia i d’una innocència que varen perdre juntament amb la seva infància.

Advertència per a embarcacions petites
Direcció: Josep Maria Cortada
Intèrprets:
Jaume Alsina, Salvador Torres, Sara Bartolomé, Josep Maria Benet, Dolors Turu Josep Maria Cortada, Jaume Parés, Ruben Gifreu, Narcís Baguer, Josep Antoni Tudela
Escenografia:
Empar Rodon i Gil Teixeira
Entrada:
10 euros
Ho organitza:
Ajuntament de Roses
Durada
: 90 minuts

MamaOm

Concert Mantres / Dissabte 25 de març / 21 hores

Música. Cicle de De Dins. Cultura i Espiritualitat
MamaOm ofereix essències mediterrànies fusionades amb ritmes sagrats màntrics. La seva música convida a una experiència sensorial on la ment pot serenar-se en un lloc de pau i comunió, gràcies a les seves composicions plenes de creativitat i elegància. Els seus components ens delecten amb les seves veus, guitarres, violoncel, percussió i harmònics. La ressonància del viatge acompanya el teu jo intern més enllà del concert.

MamaOm

Entrada: Lliure
Ho organitza: Ajuntament de Roses

 

 

7 de cinema. The kid de Charles Chaplin

Joaquim Rabaseda / Diumenge 26 de març / 18 hores

Música. Cicle Tarda de clàssics
The Kid va suposar el debut de Chaplin com a cineasta. La història relata les peripècies d’un rodamón, pobre però de cor gentil, que recull i educa una criatura abandonada per la seva mare en unes circumstàncies molt adverses. Aquest clàssic del cinema mut combina el dramatisme i la comèdia característics del seu autor, en una projecció que inclou algunes de les escenes més celebrades del gènere. Joaquim Rabaseda escriu una banda sonora en blanc i negre que acompanya les llums i les ombres del projector, però que sobretot accentua les emocions, els riures i les llàgrimes del primer cartell de la pel·lícula, amb el qual Chaplin advertia els espectadors de la intensitat dramàtica de la història. La partitura vol ser fidel a les emocions delicades i al ritme tendrament còmic de Charles Chaplin, un dels pilars bàsics de l’humanisme del segle XX.

7 de cinema. The kid de Charles Chaplin

Compositor i director: Joaquim Rabaseda
Concertino:
Frederic Descargues
Violí: Nicole Fons, Jaume Francesch, Lídia Millet
Viola:
Sabina Ayats Gelmà
Violoncel:
Edgar Casellas
Contrabaix:
Pere Coma
Entrada: 15 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses

 

 

La Pemba torna a Goli

De Josep Pérez Divendres 31 de març / 20 hores

Projecció del documental i cinefòrum
Pemba, una xerpa de l’Himàlaia que resideix a Catalunya, torna al seu poble natal 20 anys després per organitzar un concert, descobrir què queda del paradís on va créixer i ensenyar-nos com és la vida en un dels indrets més remots del planeta. Una coproducció de Jopergon i TV3 en què hi participa l’Ajuntament de Roses. Amb la presència del director del film, Josep Pérez; i la seva protagonista, Pemba Chhoti Sherpa.

La Pemba torna a Goli

Guió, muntatge i direcció: Josep Pérez
Direcció fotografía:
Roger Lleixà
Postproducció de So:
Jose Luis Molero
Música: Santi Escura i Pemba Chhoti Sherpa
Productor Executiu: Josep Pérez
Productor Executiu TVC: Jordi Ambrós
Productor Delegat TVC: Joan Pavón
Entrada: Lliure
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 60 minuts

 

El llop ferotge

A càrrec de la Cia. Príncep Totilau Diumenge 5 de març / 12 hores

Teatre infantil d’Optimist
El llop ferotge ha estat caçat. Després d’haver-se menjat la caputxeta, l’àvia, sis cabretes i gairebé tres porquets, ha d’enfrontar-se a un judici popular, en el qual declararan les mares d’aquests personatges. Quin serà el veredicte? És realment culpable, o potser senzillament tenia molta gana? Donarem veu als testimonis més importants dels tres delictes del llop ferotge: les mares. Pujaran a declarar la mare de les set cabretes, la mare de la Caputxeta i la mare dels tres porquets. Aquest espectacle té com a objectiu explicar els contes clàssics que ens ha deixat la tradició, sense modificar-ne la història. D’altra banda, el marc del judici popular ens permet reflexionar sobre temà- tiques que toquen el públic contemporani de molt a prop: la convivència entre la gana i l’abundància, la justícia convertida en espectacle, el paper de les mares en l’actualitat, la moda dels ecologistes i les noves “espiritualitats”… I moltes altres coses, tractades amb humor per tal d’obrir un debat amb els espectadors.

El llop ferotge

Direcció escènica i dramatúrgia: Marc Hervàs
Intèrprets: Clara Dalmau, Jordi Hervàs i Ares Piqué
Titelles, objectes i vestuari:
Martí Doy
Escenografia:
Martí Doy i Marc Hervàs
Producció executiva:
Clara Dalmau
Entrada: 5 euros
Ho organitza: Optimist
Hi col·labora: Ajuntament de Roses

 

 

Dolo Beltran i Jordi Busquets

Concert Dissabte 15 d’abril / 22 hores

Música. Cicle Viumúsika
Concert íntim de Dolo Beltran i Jordi Busquets al Teatre Municipal de Roses. La cantant farà un repàs pels grans èxits que van marcar el grup Pastora i presentarà els nous temes en un concert entranyable. En aquesta ocasió l’acompanyarà en Jordi Busquets, guitarrista de Jarabe de Palo i Quimi Portet. El concert promet ser una molt bona oportunitat per descobrir novament a la cantant Dolo Beltran en un format molt personal.

Dolo Beltran i Jordi Busquets

Veu: Dolo Beltran
Guitarra: Jordi Busquets
Entrada: 10 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses

 

És quan canto que hi veig clar

Indira Ferrer-Morató, soprano / Diumenge 23 d’abril / 18 hores

Música. Cicle Tarda de clàssics
Aquest recital, que pren el nom fent l’ullet al preciós poema de J.V. Foix, segueix un camí que recorre una sèrie de compositors catalans, de diferents estils musicals, gràcies als quals la música del nostre país ha obtingut un reconeixement universal. Un recital on la paraula i la música s’uneixen formant part d’una mateixa identitat. Autors: E. Morera, C. Casanovas, A. Mas, LL. Llach, J.M. Serrat, Populars catalanes, A. Vives, etc.

És quan canto que hi veig clar

Soprano: Indira Ferrer-Morató
Piano: Antoni Mas
Entrada: 8 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 70 minuts

 

Infàmia

De Pere Riera / Diumenge 30 d’abril / 18 hores

Teatre
Infàmia és un joc de miralls, d’esferes, de punts de vista. A l’Eva Dolç li ha caigut un tros de món al damunt, i està lesionada. Veurem com les ferides que ha patit per la caiguda, fereixen també a dos individus tendres, que encara no són del tot conscients del camí que han pres: la Sara i l’Aleix, dos intèrprets que semblen condemnats a patir l’emergència de ser perpètuament actors “emergents”. I, enmig d’un combat ferotge que farà entrar en crisi les vocacions de tots tres, apareixerà en Toni, un mefistofèlic astut, que els posarà a tots tres en solfa. Remourà tots els fonaments i aclarirà tots els dubtes, perquè els altres acabin entenent d’una vegada per totes, de què va en realitat aquest ofici.

Infàmia

Autor i director: Pere Riera
Actors: Emma Vilarasau (Eva Dolç), Jordi Bosch (Toni), Anna Moliner (Sara), Francesc Ferrer (Aleix)
Escenografia: Sebastià Brosa
Il·luminació: Albert Faura
Vestuari:
Berta Riera
Espai sonor:
Jordi Bonet
Caracterització: Toni Santos
Producció:
La Villarroel i Bitò Produccions, S.L.
Entrada: 15 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses

 

XII Cantada d’havaneres vila de Roses amb Els Pescadors de l’Escala

Dilluns 1 de maig / 19 hores

Música
El nom dels Pescadors de l’Escala no va aparèixer originàriament per designar un grup constituït, sinó que era la denominació genèrica i en minúscula –els pescadors de l’Escala- dels cantaires escalencs que durant les dècades dels 40 i 50, els dies que bufaven vents del nord, redossaven les teranyines al port de l’Estartit i les tripulacions a la taverna de “Cal Moreno”. “Els Pescadors de l’Escala” són actualment una formació de música popular catalana. El seu repertori està conformat bàsicament per aquelles cançons que han sorgit de compositors del poble i que s’han divulgat al marge dels circuits comercials. La seva música per tant, és molt heterogè- nia, es podria dir que es mou entre l’expressió de sentiments d’enyorança d’un temps i d’un país més genuí i l’ànsia de divertir-se. La seva fórmula certament prové d’una llarga tradició. Per un costat de l’antiquíssima música burlesca i participativa de les tavernes populars i per l’altre del pòsit dels anys d’experiència i complicitat amb el públic.

Els Pescadors de l’Escala

Components del grup:
Quim Mas i Gibert (Tenor 1er i Guitarra) Josep Cruanyes (Baríton) Jordi Cabarrocas i Serra (Baríton alt i Contrabaix) Albert Prat i Vila (Director musical i artístic, Acordió i Baríton alt) Entrada: Lliure
Ho organitza: Ajuntament de Roses i Associació d’Amics de la Música
Durada: 90 minuts

 

Xarivari

A càrrec de la Cia. Teatre Móbil / Diumenge 7 de maig / 12 hores

Teatre infantil d’Optimist. Humor
Teatre Mòbil proposa un espectacle còmic i a la vegada màgic i sorprenent. Les seves petites històries són una barreja de número de pallassos i de conte fantàstic. Cinc històries en què el vincle que existeix entre elles són els dos actors que interpreten diferents personatges. Les més de deu caracteritzacions dels actors ens transportaran des d’un pastor d’atura a una cantant, passant per uns músics, una geganta i un nan, entre d’altres.

Xarivari

Actors: Atilà Puig, Jordi Girabal
Direcció:
Jordi Vilà
Tècnics de llum i so: Pep Maria Martínez, Pilar Senillosa
Escenografia i vestuari:
Carme Vidal
Arranjaments musicals: Carles Cases
Entrada: 5 euros
Ho organitza: Optimist
Hi col·labora: Ajuntament de Roses

Per determinar

Estava previst la representació de “Relatos de náufrago”, però per motius de salut de l’actor Emilio Gutiérrez Caba no es farà.
L’Ajuntament està intentant la contractació d’una altra obra per oferir la possibilitat de representar al Teatre Municipal una peça teatral en castellà, en substitució d’aquesta.

 

 

Quimi Portet

Presentació del seu nou àlbum Ós Polar / Dissabte 20 de maig / 22 hores

Música. Cicle Viumúsika
Després del puntual retrobament de Los Burros i Los Ràpidos, en estudi i en directe, Quimi Portet reprèn la seva carrera en solitari i publica el seu novè àlbum. Part fonamental del trident que, juntament amb en Sisa i en Joan Miquel Oliver i sota l’apel·latiu de Col·lectiu Eternity, es va fer mereixedor del Premi ARC a la millor gira per teatres del 2015, Portet està en òrbita i ho demostra amb un nou repertori a l’alçada de la seva llegenda. Acompanyat per sospitosos tan habituals com Jordi Busquets (guitarra) i Angel Celada (bateria), desborda talent i sentit de l’ humor. Un genuí creador de cançons en un concert absolutament imperdible.

Quimi Portet

Veu i guitarra: Quimi Portet
Guitarra: Jordi Busquets
Bateria: Angel Celada
Entrada: 12 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 90 minuts

Ala Voronkova

Concert / Diumenge 28 de maig / 18 hores

Música. Cicle Tarda de clàssics
Ala Voronkova no és només l’hereva d’una tradició musical que uneix precisió tècnica, musicalitat i sentit absolut. Guanyadora de diversos concursos internacionals, el seu amor per l’instrument va forjar la carrera d’una nena prodigi, ja que la seva obsessió pel violí va començar fins i tot abans que pogués parlar. Primer a Ucraïna i més tard a Rússia, Voronkova va realitzar una carrera meteòrica, actuant en les principals sales de concert d’ambdós països, a la ràdio i a la televisió soviètica. Durant diverses temporades va ser convidada a participar en l’Orquestra del Teatre Bolshoi, on també va formar part de l’Orquestra de Cambra i l’Ensamble de Violinistes del famós teatre moscovita, a més de fundar el Trio del Bolshoi i el Quartet Bolshoi amb els quals va realitzar actuacions per diverses capitals soviètiques; més tard va ser contractada com a solista de la Filharmònica de Moscou. Un cop establerta a Barcelona, ha treballat com a solista i concertino associat de l’Orquestra simfònica de Barcelona i nacional de Catalunya i com a concertino convidada de l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Ala Voronkova

Entrada: 8 euros
Ho organitza: Ajuntament de Roses
Durada: 100 minuts

 

ENTRADES | ABONAMENTS | DESCOMPTES

VENDA D’ENTRADES
Per als espectacles organitzats per l’Ajuntament de Roses, venda i reserva d’entrades a les taquilles del Teatre Municipal de Roses, dijous i divendres de 12 a 14 hores, i el mateix dia de l’espectacle, una hora abans de l’inici.

INFORMACIÓ
Tel. 972 15 25 32 | tmr@roses.cat | www.roses.cat

DESCOMPTES
Carnet Club Roses Cultura, Carnet Jove i Carnet de jubilat

ABONAMEnTS
Abonament Teatre: 5 obres de teatre x 10 €= 50 €
Abonament Clàssica: 4 Actuacions x 5 € = 20 €
Abonament Viumúsika: 2 concerts x 7,5 € = 15 €

ENTRADA GRATUÏTA
Gaudiran d’entrada gratuïta, en les representacions organitzades per l’Ajuntament de Roses, els menors de 16 anys (sempre que vagin acompanyats per un adult) i les parelles lingüístiques de Roses.