Projecció i cinefòrum d’Els deixebles de Marcel Duchamp al Teatre Municipal de Roses

Els deixebles de Marcel Duchamp

‘Els deixebles de Marcel Duchamp’ és un viatge a l’interior de l’art d’acció a través de diverses mirades

El Teatre Municipal de Roses, dins de la seva programació de tardor-hivern, projecta el documental ‘Els deixebles de Marcel Duchamp’el proper divendres 15 de novembre a les 19.30 hores. En acabar el film es farà un cinefòrum amb l’audiència amb la presència del director del film, Josep Pérez, i del performer i promotor del festival La Muga Caula, Joan Casellas.

Prèviament, aquest mateix 15 de novembre, però a les 11.30h es farà una altra projecció del film més cinefòrum, però aquesta destinada a estudiants de secundària.

Els deixebles de Marcel Duchamp

El petit municipi de Les Escaules, a l’Alt Empordà, acull la trobada de performers més rellevant que es fa a tot l’Estat: el festival La Muga Caula, consagrat a l’artista francès Marcel Duchamp. Tres dies on la seixantena d’habitants del municipi i la seva inamovible vida rural es veu sacsejada per la presència d’una vintena artistes vinguts de tot el món que tan aviat es pengen del campanar, com es mutilen amb un ganivet o es passen una hora xisclant revivint un avortament.

El film és un viatge a l’interior de l’art d’acció a través de diverses mirades. Primer, seguint les apassionades consignes que l’artista nigerià Jelili Atiku dóna a una desena d’estudiants que assisteixen a un taller de performance que s’imparteix durant el festival, i on els seus deixebles hauran de seguir la seva exigent disciplina, moltes vegades creant-se situacions d’alta tensió. Segon, a través del viatge iniciàtic que una de les estudiants del taller, l’Anna, una infermera que viu a les rodalies, farà en endinsar-se en aquesta disciplina. I tercer, amb l’enregistrament d’una dotzena d’accions a càrrec d’alguns dels més coneguts artistes  de tot el món -Antoni Karkowski (Polònia), Cecile Richard (França), Nenad Bogdanovic (Sèrbia), Ramon Guimaraes (Catalunya) i Isabel Corullón (Espanya), entre d’altres, que també aportaran el seu testimoni.
I tot, reblat per la estranya convivència i contrast que es genera durant aquells dies entre els nouvinguts i els vilatans; un contrast entre el món rural i el cosmopolita; entre l’atàvic i el conceptual. 

Director: Josep Pérez

Productora: Jopergon
Protagonistes: Jelili Atiku, Anna Bonachera, Antoni Karkowski, Nenad Bogdanovic, Ana Milovanovic, Abel Báguena, Ramon Guimaraes, Paloma Orts Pascual, Cecile Richard, Natàlia Espinet, Isabel Corullón, Eliana Beltran, Jesus Garcia Plata, Joan Casellas, Marina Barsy Janer, Anna Wacker, Heidrum Schmiedel, Susanna Pruna , Alícia Cayuela, Maresca Adelaide, Marián De La Chica, Susana Villanueva, Helen Ceballos, Paco Justicia Cazorla

Durada: 56′ 

Format: FULL HD / 16:9 / STEREO

VO: Anglès (70%), Francès, Català, Castellà, Polac

Subtítols: Català

La pel·lícula compta amb el suport de la  Diputació de Girona, La Muga Caula,  l’Ajuntament de Figueres, i el Museu de l’Empordà.