El projecte de Càritas “Grans experts” guanya el premi d’inclusió social 2016 del Consell Comarcal

Projectes d'Inclusió Social

“Grans experts” és una Iniciativa promoguda per Càritas als municipis de Cadaqués, l’Escala, Roses i Figueres que té com a finalitat promoure l’envelliment actiu

Projectes d'Inclusió SocialEl Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha acordat atorgar el Premi Inclusió Social 2016 al projecte “Grans Experts” de Càritas Diocesana de Girona. Es tracta d’una iniciativa intergeneracional promoguda per Càritas als municipis de Cadaqués, l’Escala, Roses i Figueres que té com a finalitat promoure l’envelliment actiu i la inclusió social de les persones de major edat a través d’una activitat que posa en valor la seva experiència i coneixement, i l’aprenentatge conjunt amb infants i joves.

El projecte, adreçat a persones grans que viuen soles o en centres geriàtrics i alumnes d’educació primària de les escoles dels municipis, pretén posar en valor el paper i capacitats de les persones més grans a través de la seva participació a l’aula en activitats formatives puntuals que permetin complementar el coneixement i valors transmesos per l’escola amb l’experiència de les persones de major edat. En aquest sentit el projecte també té com a objectiu la sensibilització d’infants i joves sobre el paper clau que desenvolupen les persones grans a la nostra societat.

El premi Inclusió Social 2015 dotat amb 6.000 euros permetrà que durant el proper curs vuit persones majors de 65 anys i 200 nens i nenes de les escoles dels municipis esmentats participin en aquesta activitat, experimentant els beneficis per ambdós tant a nivell emocional, com d’aprenentatges i de sensibilització, que la prova pilot del projecte duta a terme enguany a Girona ha evidenciat.

El Concurs de Projectes d’Inclusió Social té com a objectiu fer emergir iniciatives innovadores en l’àmbit de la inclusió i la cohesió social i finançar projectes en el territori. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el Pla d’Inclusió i Cohesió Social de l’Alt Empordà, té com a finalitat millorar les condicions de vida de la població de la comarca i reforçar la cohesió social.

Han pogut participar en el concurs persones físiques, entitats sense ànim de lucre, associacions, petites i mitjanes empreses i equips o centres de recerca d’universitats, que presentin projectes d’inclusió social a desenvolupar en un o més municipis de la comarca de l’Alt Empordà.