Projecte ‘Film In Hospital’ a l’Hospital de Figueres dirigit als infants ingressats

Hospital de Figueres

És tracta d’una plataforma cinematogràfica gratuïta amb més de 60 curtmetratges i llargmetratges d’arreu d’Europa organitzats per edat, durada i idioma

L’Hospital de Figueres s’ha sumat al projecte Film in Hospital, la nova plataforma cinematogràfica gratuïta destinada als nens i nenes que estan ingressats en un centre sanitari. Aquest espai en línia posa a l’abast dels infants i les famílies més de 60 curtmetratges, llargmetratges i altres continguts audiovisuals d’arreu d’Europa organitzats per edat, durada i idioma, amb l’objectiu de fer-los l’estada més agradable.

La iniciativa s’emmarca en el seguit d’accions que, ens els últims anys, ha impulsat la Fundació Salut Empordà per  humanitzar l’assistència i que, en el cas dels infants, pot ajudar a reduir-los els nivells d’estrès i a millorar el seu benestar emocional mentre són a l’hospital.

Per a accedir-hi, la família ha de fer la petició al personal de la planta Matern infantil, que els facilita una tauleta per al visionat i el codi d’accés.

Film In Hospital és un projecte internacional impulsat per professionals de l’educació i l’audiovisual de tot Europa, experts en continguts infantils que seleccionen i trien les millors pel·lícules presentades als festivals de diferents països del continent. Busca dotar els hospitals d’una eina addicional que contribueixi a millorar l’atenció a la salut des d’una perspectiva integral, partint de la convicció que les pel·lícules són instruments útils de suport emocional, especialment entre els nens i nenes.

Els inicis de la plataforma es remunten al 2011. Està cofinançada pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea i és una realitat gràcies a la cooperació de sis entitats europees. En el cas de l’Estat espanyol, està impulsat per Drac Màgic – Pack Màgic, una distribuïdora cinematogràfica que se centra en la difusió de pel·lícules i altres recursos audiovisuals que estimulen la sensibilitat estètica, l’educació emocional i la transmissió de valors socials i culturals.

L’accés a la plataforma audiovisual Film In Hospital és a través de l’adreça web https://filminhospital.packmagic.cat.