Programa Reallotgem

Promocionen l’oli d’oliva entre els escolars empordanesos

Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà
Un moment del Taller d'oli a l'Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà

Iniciativa per facilitar la introducció de l’oli d’oliva verge extra i el seu consum com aliment bàsic a la dieta mediterrània entre escolars i famílies

Escola d'Hostaleria de l'Alt Empordà
Un moment del Taller d’oli a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà

Els grups Leader de Catalunya a través del projecte de cooperació Gustum, conjuntament amb les cinc DOP (Denominació d’Origen Protegida) d’oli catalanes i el departament d’Agricultura de la Generalutat, han impulsat una campanya per facilitar la promoció de l’oli d’oliva verge extra a les escoles.

A l’Alt Empordà el projecte ha estat recolzat per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord Oriental de Catalunya, la DOP Oli de l’Empordà i l’Àrea Cultura i Ensenyament del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

Coincidint amb aquesta iniciativa, aquest dimecres s’ha desenvolupat un taller d’oli a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà en el qual han participat alumnes de l’escola i també els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles d’Espolla, Sant Climent Sescebes, Capmany i Darnius. En total hi han assistit una cinquantena d’alumnes.

Al taller s’hi va explicar d’on ve l’oli, com es cullen les olives i tot el procés d’obtenció d’aquest producte. També es va informar sobre els diferents tipus d’oli d’oliva i es va fer un tast per diferenciar-los. Al final del taller es va oferir una degustació de pa amb oli i sucre.

Amb aquesta iniciativa es vol facilitar la introducció de l’oli d’oliva verge extra a les escoles i així fomentar el consum d’aquest aliment bàsic a la dieta mediterrània entre escolars i famílies i també es vol afavorir que els alumnes es familiaritzin amb aquest productes, aprenent que es tracta d’un aliment d’extremada qualitat organolèoptica i nutritiva i que també forma part de la cultura, la tradició i l’economia del país.