Prop de 100 artistes convertiran el Centre Històric de Castelló d’Empúries en una exposició col·lectiva de grans dimensions

Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries
Un moment de la presentació de la Ruta de l'Art de Castelló d'Empúries

Gairebé 100 artistes participaran en la Ruta de l’Art d’enguany que exposaran en 14 espais diferents d’interès arquitectònic

Un any més arriba la proposta cultural que omple d’art els espais arquitectònics més emblemàtics de Castelló d’Empúries. Prop de 100 artistes participen en aquesta 12a edició que reunirà obres de disciplines diferents dibuixant un recorregut pel centre històric en 14 espais expositius, alguns de titularitat privada i amb tres noves incorporacions: els jardins del Palau Macel·li (recuperat d’altres edicions), el Pati del Palau dels Comptes i l’Hort del Convent de Santa Clara.  Aquesta és l’essència de la Ruta, unir art, patrimoni i gastronomia durant els dies 11, 12 i 13 d’octubre.

La proposta també contempla altres iniciatives que fan partíceps als visitants.  Per una banda conviden als més petits a presentar les seves pròpies obres al “Rutakids” i per l’altra el “Rutagram” on es premien les millors fotografies que es pengen a instagram amb el hashtag #rutagram2019. 

És important també destacar les visites guiades i la degustació de vins que es portaran a terme durant aquests dies. 

El Mercat d’Art és  l’activitat que completa el circuit amb un espai destinat a la venda d’obres en petit format i preu assequible que dedica part dels beneficis a l’Associació MIFAS de bàsquet en cadira de rodes.

És habitual que en cada edició participin artistes d’arreu i enguany Euskadi  i  la Catalunya Nord seran les comunitats convidades.

Cal destacar d’entre les propostes escultòriques la col·laboració de la Facultat de Belles Arts que ha fet una selecció de vuit artistes que culminen els seus treballs exposant-los al claustre del convent de Santa Clara. 

L’alcalde de Castelló d’Empúries, Salvi Güell, i Anna Mª Constanseu, comissària de Ruta de l’Art, van ser els encarregats de presentar aquesta iniciativa artístic-cultural, en la que Güell va destacar “com una proposta totalment consolidada a la comarca que contribueix a dinamitzar culturalment el territori”.
Per la seva banda,  Constanseu, va assenyalar que “l’èxit de l’esdeveniment és la capacitat d’agrupar diferents estils i disciplines que permeten a tothom trobar el seu espai convertint-la en una proposta per a tots els púbics”.

A la presentació també hi van assistir Josep Plaja, autor de l’obra que dona la imatge del cartell d’aquest any, i Evelí Adam que presenta una instal·lació de grans dimensions al Paller d’en Melino, de la qual ja se n’ha començat el muntatge. 

 Des dels seus inicis l’any 2008 la Ruta de l’Art s‘ha anat consolidant fins a dia d’avui esdevenir una cita obligada tant per artistes  com a per visitants.