Prop de 400 joves participaran aquest estiu en els 16 camps de treball organitzats per Joventut a les comarques gironines

Aquest any s’han organitzat 700 activitats per a 15.000 infants i joves que també inclouen casals, colònies, acampades i rutes

Prop de 400 joves de 14 a 30 anys participen aquest estiu en els 16 camps de treball que s’organitzen a les comarques gironines, tres més que l’any passat. Els camps formen part de les gairebé 700 activitats que ofereix la Direcció General de Joventut del Departament de Benestar Social i Família a la demarcació, que també inclouen acampades, casals, colònies i rutes.

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i el director general de Joventut, Toni Reig, acompanyats per l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, i la coordinadora territorial de Joventut, Anna Prior, han visitat aquest matí el camp del Castell de Sant Iscle, que sota el títol “Buscant un passat”, pretén que els joves adquireixin coneixements arqueològics i culturals. El Grup d’Esplai Vidrerenc gestiona aquest camp on els 24 participants realitzen diferents activitats de coneixement i respecte de l’entorn.
Dels 16 camps programats a la demarcació de Girona, 6 són internacionals i hi participen majoritàriament joves estrangers. Entre aquests, destaca la primera edició del camp de treball Where the wine comes from que es farà el mes de setembre a Vilajuïga, on els joves podran aprendre tècniques de construcció i agricultura.
El delegat del Govern ha destacat que Girona és la demarcació on s’organitzen més camps de treball i també que aquests “estan impulsats per entitats molt arrelades al territori, com és el cas del Grup d’Esplai Vidrerenc. Per la seva part, el director general de Joventut s’ha referit especialment al valor pedagògic dels camps de treball “i al benefici que representa per al municipi acollir una activitat d’aquestes característiques”.
Entre les novetats d’aquest estiu a la demarcació, hi ha el camp de treball que es farà el mes d’agost al castell d’Esponellà dins un projecte d’intervenció arqueològica de la Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany. També són novetat, entre altres: el camp de treball al Castell de Sant Ferran de Figueres; el de recuperació de senders, fonts i espais a la Vall de Sant Daniel, a Girona; i el de l’illa de Port Lligat, al Cap de Creus.
El quadre següent recull la relació dels 16 camps de treball programats a la demarcació de Girona:
Entitat
Camp de treball
Municipi
Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany
Festival de la veu Aphònica
Banyoles
Minyons Escoltes i Guies de Catalunya
Conca de la Muga: Camins de l’aigua. Un cicle vital
Castelló d’Empúries
IAEDEN
L’illa de Port Lligat: parc natural de Cap de Creus
Cadaqués
Coordinadora de Lleure del Pla de l’Estany
Castell d’Esponellà
Esponellà
Associació de Naturalistes de Girona
Recuperació de senders, fonts i espais a la Vall de Sant Daniel
Girona
Grup d’Esplai Somnis
Recuperació de la Font de Toralles i el seu entorn
Sant Joan de les Abadesses
Fundació Escolta Josep Carol
L’Estany de Sils
Sils
Associació cultural El Castellet
L’Actuari
Cassà de la Selva
Associació de joves “El quaranta-dos”
Senyalització de la ruta “Caminant per Sant Gregori”
Sant Gregori
Grup d’Esplai Vidrerenc
Castell de Sant Iscle: buscant un passat
Vidreres
Consell de Joves d’Arbúcies
Castell de Montsoriu
Arbúcies
Centre Excursionista Empordanès
Where de wine comes from
Vilajuïga
Centre Excursionista Empordanès
Castell de Sant Ferran
Figueres
Grup d’Esplai Vidrerenc
Castell de Sant Iscle: buscant un passat
Vidreres
Centre Excursionista Empordanès
La Costa Brava en estat pur
Portbou
Fundació Catalana de l’Esplai
De cara a la tramuntana: Environmental action in Costa Brava
Selva de Mar

Aquests camps se sumen a la resta d’activitats organitzades per les entitats d’educació en el lleure i per altres institucions i empreses a la demarcació per aquest estiu, que inclouen més de 240 casals de vacances, 212 colònies i 160 acampades. En total hi participaran al voltant de 15.000 infants i joves.
Precisament, abans d’anar a Vidreres, el director general de Joventut, Toni Reig, ha visitat el Casal Parroquial Llagosterenc, a Llagostera i, a la tarda, també ha anat al camp de treball de l’Estany de Sils.
Més de 3.000 estades als vuit albergs gironins

A tota aquesta oferta s’hi han d’afegir les estades en albergs que formen part del programa “L’estiu és teu!” de l’Agència Catalana de Joventut del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’estades de dues setmanes en algun dels albergs de la Xarxa d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat) en les modalitats de música, idiomes, esports, enginy, circ, teatre, veu, cinema i creativitat.
Els vuit albergs que la Generalitat té a les comarques gironines rebran 3.000 infants i joves de 5 a 17 anys. Una de les novetats d’aquest any és la introducció de les disciplines de creativitat i cinema. Precisament, la de cinema es farà el mes d’agost a l’alberg de Planoles, al Ripollès. Durant aquesta estada els participants aprendran tots els rols i elements d’una producció audiovisual, des del guió fins al maquillatge, la interpretació, la gravació, l’edició i el so.
Els albergs de les comarques gironines tenen una gran demanda, ja que concentraran el 36% del total de participants catalans de “L’estiu és teu!”.