Proposen mesures preventives a Roses per abordar els abusos sexuals durant el Carnaval

ERC Roses

La regidora d'ERC, Vero Medina, i la membre del partit, Alba Esteve, explicant la proposta contra els abusos sexuals durant el Carnaval de Roses

ERC de Roses proposa a l’ajuntament la implementació de mesures per combatre les agressions sexuals durant el Carnaval de Roses.

ERC Roses
La regidora d’ERC, Vero Medina, i la membre del partit, Alba Esteve, explicant la proposta contra els abusos sexuals durant el Carnaval de Roses

ERC Roses ha passat una proposta a l’equip de govern per implementar mesures preventives per tal d’abordar la problemàtica d’abusos sexuals durant el Carnaval de Roses. Una iniciativa que sorgeix, ha afirmat la regidora i coordinadora de Joventut del partitr republicà, Vero Medina, després “d’analitzar la realitat i detectar que hi ha hagut problemàtiques relacionada amb els abusos sexuals durant aquestes dates”.

Una proposta que consistiria “en posar punts d’informació i atenció, a diferents indrets, com podria ser a l’inici de la desfilada a la Ciutadella, a la plaça Frederic Rahola o al port, per tal de donar resposta a aquests tipus de violència”. Una mesura que es complementaria “amb la penjada de cartells on hi figurés un nº de telèfon d’atenció a les víctimes d’abús sexual”.

Protocol per abordar les agressions sexistes

Aquesta proposta, ha assenyalat Medina, “no s’encabiria dins la campanya de “Per Carnaval no tots s’hi val”, que des de anys organitza l’Ajuntament de Roses, sinó que la complementaria”, amb l’idea de poder crear un protocol per abordar aquestes situacions com es fa en altres ciutats.
Ciutats com Pamplona o Barcelona, on ja hi ha un protocol arran dels abusos sexuals patits per noies durant les passades festes de San Fermin i la festa de la Mercè, respectivament.

La regidora d’ERC ha assegurat que aquesta proposta ja ha estat comunicada a l’equip de govern afirmant que “en principi, el regidor de Festes va dir que es donaria una imatge bastant negativa del Carnaval, i jo no ho considero així, al contrari, ja que és un mecanisme, una eina, que fa falta tenir sobretot pel jovent, en canvi, per part de l’alcaldessa es va veure bona voluntat al dir-nos que miraria el telèfon al que s’hauria de trucar en cas de patir un abús sexual ”.
L’Ajuntament, però, encara ha de donar una resposta concreta al respecte.  

En definitiva, l’objectiu de la proposta d’ERC Roses és oferir informació de caràcter preventiu sobre assetjament sexual i violència masclista a les joves i els joves que s’hi adrecin seguint l’exemple d’altres festivitats, com les esmentades festes de la Mercè de Barcelona o de San Fermín a Pamplona.