Protecció Civil activa l’alerta del Pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses aquesta tarda

Servei Meteorològic de Catalunya
Mapa de previsió per aquesta tarda

Protecció Civil demana extremar les precaucions sobretot en la mobilitat aquesta tarda, i no deixar estacionats els vehicles en zones inundables

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest matí en ALERTA el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes pluges sobretot a partir d’aquest migdia a les comarques de la meitat est de Catalunya.

Segons l’SMC, durant les properes hores es pot superar el llindar d’intensitat de pluja de 20 l/m2 en mitja hora especialment a tota la meitat est de Catalunya (comarques de Girona, Osona, Vallès oriental i Maresme). Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i localment de pedra.

Protecció Civil de la Generalitat recomana extremar les precaucions en la mobilitat aquesta tarda i vespre, que és quan les precipitacions poden ser més intenses. També es recomana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals pel perill de possibles crescudes sobtades i evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

En cas de conduir amb pluja, el Servei Català de Trànsit recomana:

  • Augmentar la distància de seguretat.
  • Reduir la velocitat.
  • En cas de patir aiguaplaning: no s’ha de frenar ni accelerar, el millor remei és moderar la velocitat.
  • Sense frens ABS, frenar amb suavitat i amb frens ABS, frenar amb decisió.
  • Comprovar durant la marxa si els frens responen i al mateix temps eixuguem la humitat que puguin i tenir i recuperem la seva eficàcia.
  • En cas de pluja torrencial: cal estacionar amb un lloc segur i mantenir encesos els llums.
  • No travesseu zones inundades.

Podeu seguir l’evolució de l’episodi de pluges als comptes de twitter @emergenciescat i @meteocat