Protecció Civil activa l’ALERTA per fort vent el cap de setmana

En base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, s’ha activat el Pla especial d’emergències per risc de vent a Catalunya (VENTCAT) en fase d’ALERTA

Protecció Civil
Previssió per al diumenge, 3 de febrer, al matí

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquesta tarda en ALERTA el pla VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de fortes ratxes de vent aquest cap de setmana.

Segons l’SMC, a partir de demà al matí el vent s’enfortirà a la meitat sud de Catalunya, afectant especialment les comarques del Tarragonès, Baix Camp, Baix Ebre i Montsià. El vent bufarà de component nord i oest. En aquestes zones, el vent disminuirà a partir del diumenge.

A partir del migdia, el vent també serà intens al Pirineu i Prepirineu, enfortint-se encara més de cara a la nit i matinada. Durant tot diumenge, el vent es mantindrà fort al Pirineu i Prepirineu, amb cops de més de 90 km/h. Al Pirineu, el llindar d’avís s’assolirà a les cotes altes.

Es recomana molta prudència en la mobilitat a les zones afectades per fort vent, i també en les activitats a l’aire lliure en zones boscoses i d’alta muntanya. En àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent.

Fins demà dissabte, el vent al litoral pot provocar fort onatge i afectacions al front marítim. No us acosteu a espigons i esculleres afectats pel fort onatge, i recordeu la resta de consells que trobareu a interior.gencat.cat/onatge

El vent anirà acompanyat també per una forta davallada de les temperatures, i al Pirineu Occidental (sobretot a la Val d’Aran) es produiran nevades.

Protecció Civil de la Generalitat recorda que, si us desplaceu a zones de muntanya, cal portar el vehicle preparat, i que si realitzeu activitats a l’aire lliure cal anar correctament equipats pel fred.