Protecció Civil de la Generalitat passa a ALERTA el Pla Inuncat

Es segueix buscant el jove francès desaparegut a Roses

 Protecció Civil de la Generalitat passa a ALERTA el Pla d’emergències per inundacions INUNCAT per la confirmació de les previsions del front de pluges intenses i mala mar combinat amb fort vent.

Continuen els dispositius de recerca a LLoret i a Roses. A Lloret, una dona polonesa de 37 anys ha estat arrossegat la passada matinada per un cop de mar. A Roses es fa recerca d’un noi francès que va sortir ahir a pescar a una zona rocallosa i no va tornar. Continua la recerca. A Lloret els equips de rescat han localitzat un cos prop de la costa. A les 11.01 h la Policia Local ha avistat un cos surant davant de Blanes i s’està produint el rescat.

Participen tots els cossos d’emergències: Bombers de la Generalitat, amb helicòpter i unitats GRAE subaquàtics i terrestres; mossos d’esquadra (amb subaquàtics), Policies Locals, Sistema d’Emergències Mèdiques, Protecció Civil, Salvamento Marítimo (amb 2 embarcacions i helicòpter) i el GEAS de Guàrdia Civil.

El telèfon d’emergències 112 ha atès fins el moment 25 trucades relatives a l’episodi de pluges.

 

ALERTA INUNCAT:

L’episodi de pluges comença a partir d’avui al migdia per l’avís d’acumulació previst a l’Alt Pirineu i Aran (més de 100 l/m2 en 24 h). S’allargarà aquesta nit i matinada i hi haurà una treva demà al matí fins al migdia. A partir del migdia de dissabte i durant tot el diumenge, hi haurà un episodi d’acumulació a tota Catalunya, especialment a tot el litoral i prelitoral però també al terç nord-est (Girona) durant la tarda de diumenge.

A l’episodi generalitzat d’acumulació s’afegeix la possibilitat de risc d’intensitat de molta pluja en poca estona (20 l/m2 en 30 minuts) durant tot el cap de setmana a tota Catalunya, amb caràcter local, però especialment a tot el litoral i prelitoral.

També es manté l’episodi de mala mar amb onatge superior a 2,5 m que afectarà tot el litoral català durant divendres, dissabte i diumenge. Es recomana no accedir als espigons ni als passejos marítims i platges afectades per l’onatge.

Es tracta d’un episodi on el risc d’inundacions s’incrementarà per efecte de l’acumulació dels fenòmens meterològics: intensitat, acumulació i mala mar. Cal doncs, extremar les precaucions durant tot el cap de setmana i a tot el territori sense excepció, tant pel que fa a les zones urbanes, com a l’interior i al litoral. Caldrà actuar preventivament adequant l’activitat d’oci i laboral i molt especialment als àmbits on es produeixen inundacions de forma habitual.

Ferrocarrils de la Generalitat ha posat en alerta el seu pla d’àutoprotecció per fer front a possibles incidències.