Protecció Civil també ha activat l’ALERTA del pla PROCICAT per onada de calor per aquest cap de setmana

Onada de calor

Protecció Civil demana a la ciutadania que eviti fer activitats al medi natural a les zones de més risc d’incendi demà dissabte

Onada de calor

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una ALERTA del pla PROCICAT per onada de calor ateses les darreres previsions del Servei Meteorològic de Catalunya SMC especialment a les comarques de Ponent i el dia de demà.

Protecció Civil posa èmfasi en els consells d’autoprotecció de la ciutadania:

Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.

  • Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
  • Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
  • Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
  • Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
  • Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
  • Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
  • Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Elevat risc d’incendi per altes temperatures 

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’ALERTA el pla INFOCAT per l’elevat risc d’incendi que s’incrementarà demà dissabte. La situació de risc d’incendi forestal generalitzada té especial afectació a les comarques Ponent, Catalunya Central i a l’interior de Tarragona.

De la mateixa manera, Protecció Civil de la Generalitat demana a la ciutadania que eviti fer activitats individuals a l’aire lliure en el medi natural a les hores de màxima insolació demà.