Protesten a Llançà per la urbanització de la pineda de La Farella

Els ecologistes van dur a terme al protesta tant a les portes de l'Ajuntament de Llançà com a l'interior de la sala de plens

La IAEDEN i veïns del municipi van portar a terme la protesta durant el ple ordinari d’aquest mes de març de l’Ajuntament de Llançà

Aquest passat dilluns, 25 de març, es va aprovar al ple de l’Ajuntament Llançà el Pla de Millora Urbana (PMU) per a desenvolupar l’última pineda que queda arran de mar en tot el casc urbà de Llançà, la pineda de La Farella.

El PMU va comptar amb el suport dels vots 6 de l’equip de Govern format per Junts (4) i PSC (2), i el rebuig dels 5 regidors de l’oposició, Alternativa per Llançà (3) i ERC (2)

I durant el transcurs de la sessió plenària, membres de la IAEDEN-Salvem l’Empordà i els veïns del municipi, vam fer un acte de protesta davant de l’Ajuntament, amb lectura de manifest, que va llegir a les portes del consistori, mentre que d’altres eren al ple per  denunciar la situació urbanística.

La concentració va ser molt nombrosa i amb la presència de varies pancartes, que van fer que la sala de plens quedés petitat ja que molta gent en va quedar fora.

Paral·lelament a això, la IAEDEN, juntament amb SOS-Costa Brava, van presentar el passat divendres, 22 de març, al mateix Ajuntament de Llançà una instància de denúncia de la situació en la que es troba el planejament municipal de Llançà, instant a la seva revisió i la suspensió de tot el planejament derivat que està pendent de desenvolupar.

El Pla General d’Ordenació Urbana de Llançà (PGOU) va ser aprovat el 2002, i segons la IAEDEN, “és una còpia quasi sencera de l’anterior, de l’any 1982”. Per tant, entenen que tant la legislació actual, així com les problemàtiques i necessitats del moment (les quals han canviat molt des de fa 40 anys), demanen que es faci un nou POUM per adaptar-se a la normativa i gestionar el territori de manera actualitzada. “Aquesta és, la única manera que Llançà tingui un desenvolupament sostenible, que ni es contempla en el planejament actual”, diuen els ecologistes, que remarquen que “estem davant de l’opció de conservar l’última pineda que queda davant de mar en tot el nucli urbà de Llançà, que té un enorme valor simbòlic i en la qual s’hi troben dues construccions que el consistori ha proposat de catalogar com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). O bé de talar bona part de la pineda per consolidar el sòl urbà, fent de tota la primera línia de mar de Llançà un paisatge homogeni caracteritzat pel ciment”.

Des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà asseguren que presentaran noves al·legacions en oposició a l’execució d’aquestPla de Millora Urbana de Llançà, a més d’encetar “una campanya per oposar-nos als plans que pretenen destruir La Farella, un patrimoni què és de tots”,remarquen els ecologistes.

Exit mobile version