Prou Casquets a les Piscines

A Roses ha nascut una plataforma per promoure la eliminació de la obligatorietat de dur casquet de bany a les piscines

prou_casquets_piscinaL’obligatorietat data dels anys 60, quan no només les llargues cabelleres de les senyores, sinó també les dels homes (era l’època dels hippies) causaven problemes d’higiene, comoditat i fins i tot averies a la maquinària de les piscines públiques. Aleshores tenien (com encara tenen moltes privades) un parell d’skimmers (obertures d’uns 20-30 cms) a cada banda del tanc. L’aigua no arribava a dalt i per netejar la superfície, havia de trobar aquells quatre ‘forats’ laterals. Òbviament, era difícil que un pel encertés una ‘diana’ tan petita. Avui, però, les piscines disposen d’un canal d’evacuació i drenatge a tot el seu voltant, circumstància que fa pràcticament impossible que res que floti sobre l’aigua s’hi estigui per gaire temps, ja que qualsevol  brutícia és impulsada ràpidament a l’esmentat ‘rebossador’ pels mateixos banyistes que mouen l’aigua.

Davant els avenços tecnològics en la depuració de l’aigua, molts països (entre d’ells Alemanya, Dinamarca, França i el Regne Unit) han eliminat fa temps l’engabiament forçós dels caps dels banyistes sota un element que molts consideren, a més d’innecessari, antiestètic i molest, encara que d’altres l’utilitzen per a la seva comoditat, per protegir-se els cabells davant dels atacs de clor o per guanyar mil·lèsimes de segons a les competicions esportives.

Els promotors de la campanya PROU CASQUETS A LES PISCINES han creat una pàgina a Facebook que recull adhesions (www.facebook.com/ProuCasquetsALesPiscines), on esperen rebre les adhesions dels ciutadans que donin suport a la seva reivindicació. Després, traslladaran els resultats a les autoritats i municipis competents.

Si la seva demanda no fos atesa, estan disposats a exigir que tots aquells que no s’afaiten les aixelles portin també una protecció i que els homes velluts (i calps) portin un vestit de neoprè, a més del casquet, abans de tirar-se a l’aigua o al jacuzzi!