PSC de Roses: una nova alternativa

PSC Roses
Olga Simarro el dia que va presentar com cap de llista dell PSC Roses a les eleccions municipals de 2015

Olga Simarro encapçalarà una llista renovada del PSC de Roses a les eleccions municipals de 2015, llista identificada amb la política del PSC nacional, per fer front als reptes que té la situació social, laboral i política de la Vila

Comunicat d’Olga Simarro:

PSC Roses
Olga Simarro el dia que va presentar com cap de llista dell PSC Roses a les eleccions municipals de 2015

Tal com vaig dir, en la roda de premsa de presentació, el primer objectiu que volem cobrir és garantir la continuïtat de les sigles del PSC perquè l’electorat de la Vila no perdi el referent socialista, fonamental en una situació molt complicada per al PSC a Catalunya, però que, al contrari del que alguns volen, ens animen a presentar i a defensar amb claredat les nostres posicions i exposar les nostres propostes per a Roses.

Ho farem des de l’Ajuntament amb la força i la capacitat que ens donen els vots dels i les rosincs, assumint i aprenent dels errors que hem pogut cometre en l’actual mandat, que està finalitzant amb una reducció important del nostre grup municipal, pels abandonaments i renúncies de regidors que no s’identifiquen amb les sigles que els van donar cobertura a les eleccions de 2011.
En aquest sentit impulsarem un treball municipal ferm i honest, malgrat els intents del govern central de retallar les competències i capacitats dels ajuntaments, perquè estem convençuts que un ajuntament té un potencial que cal aprofitar per, si més no, reduir l’impacte de la crisi que estem patint i, a la vegada, construir un futur millor.

La nostra primera prioritat són les persones, principals víctimes de la crisi que venim patint des de 2008. Una crisi que ha generat importants taxes d’atur amb el tancament de moltes empreses de tot tipus, que a Roses han afectat fonamentalment al sector serveis, atès que la activitat principal de la nostra Vila se centra fonamentalment entorn al sector turístic.
Per combatre aquest atur, que a Roses es mou en nivells inferiors a la mitjana nacional, des de l’ajuntament hauríem d’impulsar polítiques actives d’ocupació, explorant línies per crear un teixit productiu que serveixi, al mateix temps, per crear llocs de treball i per reactivar l’economia de la nostra Vila, incentivant als emprenedors o la posada en marxa de cooperatives laborals.
Un segon important efecte de la crisi és l’exclusió social, traduïda en pobresa, vulnerabilitat i marginació, perquè la crisi està impedint a moltes persones accedir a serveis i drets bàsics. Persones que han perdut els seus domicilis, que no poden pagar les factures de serveis com l’aigua, la llum o el gas o estan havent d’acudir a ajuda social per rebre aliments, sense oblidar-nos de les dificultats per accedir a l’educació o la sanitat a causa a les retallades imposades pel govern central i el de la Generalitat.

Una exclusió contra la qual hem de lluitar amb mesures efectives que, fins ara, considerem incompletes pel fet que moltes famílies no poden cobrir les despeses d’habitatge o de serveis bàsics i haurien de rebre ajuda des de l’ajuntament per no ser desnonades o per poder utilitzar l’aigua i l’energia.
Així mateix, un pas important seria la creació d’un menjador social, que cobrís de manera efectiva les necessitats alimentàries de famílies que agrupen gairebé 600 persones que moltes d’elles, encara que rebin aliments, no poden preparar pels problemes derivats dels alts costos de l’energia de la que en alguns casos es manca per falta de pagament. Creiem sincerament en la necessitat i l’oportunitat de la seva creació.

Aquestes són algunes de les nostres prioritats i propostes que anirem avançant de forma concreta, però no podem oblidar, a la vegada, la necessitat de treballar per regenerar la política, un dels problemes que després de l’atur, l’exclusió social i la pèrdua de drets , és el més sentit per la ciutadania i que està implicant un creixement de l’abstenció en els processos electorals.
Defensarem activament una gestió honesta i transparent del treball municipal, per barrar el pas al nostre ajuntament a qualsevol pràctica de corrupció que està convertint dia a dia en una cosa natural i acceptat per una ciutadania que de forma creixent s’allunya de la política i del control de la gestió pública.
Alhora volem impulsar una democràcia participativa en la qual la ciutadania pugui expressar i participar en decisions importants que l’afecta, buscant línies d’actuació que puguin convertir-la en protagonista de la gestió municipal, donant la paraula a les associacions, moviments socials, plataformes ciutadanes , etc. que es construeixen per a la millor defensa dels interessos dels col · lectius que representen.
Un exercici democràtic que s’hauria de complementar amb la democràcia deliberativa obrint espais de diàleg perquè aquesta ciutadania pugui opinar des del primer moment, per al que cal aprofitar els mitjans tecnològics i de comunicació, i fonamentalment potenciar el diàleg i la participació, com a elements imprescindibles per complementar la democràcia representativa que s’exerceix cada quatre anys en les eleccions.

Com defensa el PSC la transparència del sistema i els mecanismes de control de l’exercici públic són les eines indispensables per construir, entre tots, una ciutadania crítica i activa, que beneficiarà i enfortirà el nostre sistema democràtic.
Aquests són alguns dels reptes i propostes que, des del PSC, volem oferir a la ciutadania rosinca.
Olga Simarro Rojas
Candidata a les eleccions municipals a la Vila de Roses