La Pujada al Puig de l’Àliga de Roses de l’Onze de setembre s’ajorna al dissabte, dia 12, per poder assistir a la Via Lliure a Barcelona

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses

Els participants de la Pujada Patriòtica al cim del Puig de l'Àliga al 2014 / Foto: Arxiu

Per quart any consecutiu la pujada patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses pateix canvis pels actes reivindicatius de la Independència de Catalunya durant l’Onze de Setembre

Pujada Patriòtica al Puig de l’Àliga de Roses
Els participants de la Pujada Patriòtica al cim del Puig de l’Àliga al 2014 / Foto: Arxiu

Fa tres anys, al 2012 l’Associació Excursionista Cabirols ja va haver de canviar l’horari i el trajecte a causa de la Marxa de la Independència que es va celebrar a Barcelona. Perquè la gent pogués fer la pujada i després marxar a Barcelona amb els autocars que hi havia preparats, la sortida es va fer a les 8 hores, mitja hora abans de l’acostumat. A més, la caminada no és va realitzar tota a peu, sinó que una part es va haver de fer en cotxe, fins la base militar del Pení. I d’allà, caminant fins al cim del Puig de l’Àliga. Tot per arribar a temps a Barcelona.

L’any passat, al 2013, es va repetir la situació, però en aquest cas per participar a la Via Catalana i arribar temps a Pont de Molins, on Roses tenia assignats els dos trams per participar a la cadena humana per la independència.

Uns canvis de horari que ja l’any passat no es van haver de fer, perquè l’Associació Excursionista Cabirols va decidir ajornar la pujada al Puig de l’Àliga per al dissabte 13 de setembre per poder assistir a la Via Catalana de Barcelona. Un ajornament que, degut a la convocatòria de l’ANC per participar a la Via Lliure a la República Catlana, es repetirà aquest any perquè “hem d’estar a la Meridiana de Barcelona i no podem faltar-hi, és una manifestació molt important i hem de ser-hi, i el millor és no fer coincidir els dos actes el mateix dia, perquè els anys que ho vam fer molta gent va decidir no fer la pujada al Puig de l’Àliga”, ha manifestat Toni Blanch, president de l’Associació Excursionista Cabirols i entitat organitzadora de la pujada, Toni Blanch.

Així, el dissabte 12 de setembre es portarà la tradicional pujada al cim del Puig de l’Àliga de Roses. L’hora i el punt de trobada serà a les 8:30 hores a la plaça de l’Església, per sortir mitja hora després seguint el recorregut que l’any passat, és a dir, passant per la urbanització de Els Grecs, agafar la ruta dels Dòlmens i el pla de les Gates  per arribar a en Mas d’en Causa on es farà l’esmorzar gentilesa de Can Cairó, i un cop recuperades les forces arribar al cim del Puig de l’Àliga.