La Pujada Patriòtica al Pic de l’Àliga enguany es farà aquest diumenge 10 de setembre

Pujada Patriòtica al Pic de l’Àliga de Roses

L’objectiu de l’Associació Excursionista Cabirols és que tothom pugui gaudir plenament, sense preses, d’aquesta pujada patriòtica, per això, en lloc de fer-la com es tradició l’11 de setembre, es farà aquest diumenge, dia 10

Pujada Patriòtica al Pic de l’Àliga de RosesS’ha acabat. Ni modificacions d’horari ni de recorregut. Fora preses i fora ansietat per si no s’arriba a temps d’agafar el bus per anar a Barcelona, la N-II o Salt a manifestar-se l’11 de setembre, durant la Diada Nacional de Catalunya.
La nova Junta Directiva de l’Associació Excursionista Cabirols, encapçalada des del passat juliol pel rosinc Josep Coucelo, ha decidit que enguany la tradicional Pujada Patriòtica al Pic de l’Àliga no es porti a terme, com sempre el dia 11, “no, és farà el dia 10 de setembre per que la gent que volem anar a Barcelona enguany a manifestar-nos puguem gaudir, primer, de l’excursió, plenament, sense presses, i al dia següent anar a Barcelona també amb tranquil·litat, sense anar a corre-cuita, com ha passat alguns anys endarrere”, ha manifestat Coucelo.

Una decisió que ja va prendre l’entitat un parell de cops en els darrers anys. La primera va ser al 2014, i la segona un anys després, al 2015.

Així, aquest diumenge a les 8 hores els participants a la Pujada estan convocats a la plaça de l’Església per fer les inscripcions i sortir entre 8:30-8:45 en direcció “a la urbanització Els Grecs, per passar pel dolmen de la Generala, arribar al Pla de les Gates per tot seguit anar per la tomba del general, la font de la Vich, parar a Mas d’en Causa per esmorzar, gentilesa de Can Cairó. Un cop esmorzats anirem pel Puig de la Sardina per arribar finalment al Puig de l’Àliga”, ha explicat el nou president dels Cabirols.

Un cop al cim s’hissarà la senyera i després dels parlaments es cantarà l’himne de Catalunya, ‘Els Segadors’.