‘Pulmons’, comèdia de qualitat, sobre la responsabilitat de ser pares, la que es va representar diumenge al Teatre de Roses

Pulmons

Carlota Olcina i Pau Roca en un moment de la representació de l'obra Pulmons

Dues persones, una pregunta i un llit de matrimoni. Amb només això ha triomfat la comèdia ‘Pulmons’ a Barcelona i Roses

Pulmons
Carlota Olcina i Pau Roca en un moment de la representació de l’obra ‘Pulmons’

Una parella de joves està de compres a l’IKEA. I quan es troben a la cua per pagar i a punt de marxar sorgeix la pregunta sobre la possibilitat de tenir un fill. Li fa ell a ella. Llavors ell li pregunta a la seva estimada què li semblaria tenir un fill. És aquí on es desencadena una conversa d’una parella entorn a una pregunta al voltant d’un llit de matrimoni. Sí, perquè a l’escenari només hi ha un llit, a banda d’altres petits objectes d’atrezzo.
La pregunta desencadena la por i la paranoia, sobretot en ella. Sentiment amb un to còmic escenificant pensaments però, que tothom té a la sala, el que provoca les rialles del públic, del públic que se sent identificant amb el que està veient i sentint al l’escenari.
L’èxit, la forà de ‘Pulmons’ prové del gran treball en escena dels dos actors, Pau Roca i Carlota Olcina, que el broden dalt l’escenari representant que estan a l’IKEA, dins un cotxe, a la discoteca o a la barra d’un bar, quan l’espectador només veu un llit.
Una comèdia de qualitat, sí. Però, també un drama. Sobretot quan ella queda embarassada i el seu estat no arriba al destí desitjat per culpa d’un avortament.
Per culpa d’aquest s’acaben separant, però en una trobada al cap dels pocs mesos, amb ells a punt de casar-se amb una altra dona, no ho van poder evitar, i ella va tornar quedar embarassada…

‘Pulmons’, obra de Ducan MacMillan ben adaptada i dirigdia per Marilia Samper i que ha triomfat i obtingut molt d’èxit a la Sala Beckett de Barcelona, va ser l’obra encertada, adient, per obrir la programació teatral tardor-hivern del Teatre Municipal de Roses.