Fira de la Rosa de Roses

Punt Cat, la colla dels ignorants del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses
Aquests membres de la colla Punt Cat poc hi saben de què van, i tot i això els fan pagar disfressa i modista

Els membres de la colla Punt Cat aniran disfressats pel Carnaval de Roses de “poc ho sé pas”, és a dir, que ignoren de què van

Carnaval de Roses
Aquests membres de la colla Punt Cat poc hi saben de què van, doncs així no hauran de pagar disfressa i modista, o sí?

Hi ha colles del Carnaval de Roses que els hi costa decidir la disfressa de cada any. I hi ha d’altres, que no, que de seguida que acaba la festa de disfresses d’un any, ja tenen decidit de què aniran el següent.

I també existeixen unes terceres que a dos dies d’iniciar-se les desfilades encara ignoren de què coi aniran. Aquest és el cas de la colla Punt Cat, ja que a la pregunta sobre com aniran disfressats, Francisco Mejías, un membre d’aquesta colla, només té una resposta, “poc ho sé pas”. I d’aquí no el trèiem, fins que de tant insistir va confessar que no “poc ho sé pas, perquè no sabríem dir-te de que anem, ja que es una disfressa que no es pot definir, vols que et digui que anem de bruixots, dons anem de bruixots”.

I es va quedar descansat el tiu…

Però, per què aquesta expressió? Li vam preguntar, i la contesta que es va donar Mejías la podria fer moltíssima gent que ha participat al Carnaval, perquè a moltíssima gent seguríssim que l’ha passat. “Aquesta expressió surt dels mateixos de la colla que preguntem de què anem, i això quina disfressa és, que també passa al carrer quan et pregunten de què aneu… Doncs poc ho sé pas!”.

I la carrossa que acollirà als ignorants de la colla Punt Cat l’han decorada “com una cabanya envoltada d’arbres”, ens va dir Francisco. Tot i que podien haver fet una nau espacial, un circ o un castell perquè, total, poc ho saben pas de què van.

La Punt Cat no fa Barraques mai, així que la quota que paga enguany cada un dels 37 “poc ho sé pas de què vaig disfressat”, i “que varia cada Carnaval depenen de la disfressa és d’uns 160 euros, amb els que entra tot el menjar, el beure l’arròs de dilluns, la disfressa i la modista”, ha explicat Francisco Mejías.

O sigui que han de pagar disfressa i modista?, però si… Poc ho saben pas de què van!