Punt Cat i Olè!

Carnaval de Roses 2018
Olé, olé, olé, olé, olé, olé olé i olé! Sis olés pels treballadors de la colla Punt Cat i dos més per a les models (que es van presentar en assabentar-se que hi havia sessió de fotos)

La colla Punt Cat, donat que aquí la cosa està xunga, marxaran durant el Carnaval de Roses cap allà, cap Andalusia.

Carnaval de Roses 2018
Olé, olé, olé, olé, olé, olé olé i olé! Sis olés pels treballadors de la colla Punt Cat i dos més per a les models (que es van presentar en assabentar-se que hi havia sessió de fotos)

‘Pescaito frito’, ‘manzanilla’, ‘jamonsito’, música i a viure la vida que el Carnaval de Roses només són quatre dies.
Així, sense complicacions, que la cosa està xunga aquí (ja sabeu el rotllo aquest del 155 i pel … te la ‘hínco’), doncs els membres de la colla Punt Cat se van pallà. I pallà és la Fira d’Abril d’Andalusia.

Una decisió unànime que va ser pressa “durant una reunió que vam fer i on es van presentar diferents idees, i entre les quals va guanyar anar disfressats de flamencs”, ha explicat en Lluís García, un dels cap de colla de la Punt Cat.

Sens dubte és la millor disfressa per traspassar la frontera i que no els reconeguin com “els catalanistes separatistes de los cohones”.
Una mimetització que milloraran transformant el seu mitja de transport en la mateixa Fira d’Abril, ja que “la part davantera serà l’entrada de la fira i un cop a dins ja estaràs en una caseta, que és tota la part de darrera de la carrossa”, ha desvetllat García, el qual durant l’entrevista ja volia entrar per inflar-se a ‘pescaito frito’ i pernil salat, tot ben regat amb un bon ‘rebujito’.
Finalment, els seus companys el van convèncer per a que tingués paciència i s’esperés a que la caseta estigués terminada i, sobretot, a que comencés el Carnaval.

Va costar, però el van convèncer, i vam podem continuar parlant amb en Lluís per a que ens digués que enguany “serem uns 33 flamencs els que anirem disfressats a la colla”, que paguen per poder gaudir de la festa de la Fira d’Abril, “uns 250 euros, perquè amb la gent que som i el que invertim, sinó posem aquesta quantitat no arribaríem a cobrir totes les despeses”.

Després diuen que els diners del catalans no se’n van cap a fora… Conio, cap a Andalusia!.

Qüestionari:

Creus que el Carnaval de Roses ha millorat?

Sí, llevat d’alguna colla que encara li costa entrar dins les normatives, l’any passat ja va ser més maco de veure per al públic.

Què penses del concurs i dels premis a la millor carrossa, millor disfressa  i millor coreografia?

Bé, mai tothom es posarà d’acord quan surten noves iniciatives hi ha detractors, però està bé pel fet de motivar a les colles a que sigui un carnaval de més qualitat.

Consideres que l’adjudicació dels premis va ser justa?

Crec que no està ben pensat l’ordre de les categories. Es premia primer a les carrosses, però la icona del Carnaval és la disfressa, i a més hi ha gent que es disfressa sense carrossa, per tant crec que la prioritat hauria de ser disfressa, després carrossa i per últim coreografia.
I pel que fa a l’adjudicació, s’ha de confiar en la bona fe de la gent que ho decideix.

Qui hauria de ser el jurat?

Difícil de contestar, potser buscar un equilibri entre la gent de l’organització del Carnaval, com l’Ajuntament, voluntaris; gent carnavalera de tota la vida i algun jove, i si algú és d’alguna colla que no pugui votar-la per arribar a ser el més imparcial possible,

A part d’escollir el nº de sortida, consideres que s’haurien de donar altre tipus de premi?

Si es vol que les carrosses i les disfresses millorin s’hauria de buscar alguna fórmula, però la fórmula no passa pel diner públic, ens hem de començar a oblidar a demanar perquè al final el diner públic som nosaltres, hauria de ser capital privat. Un capital que sortís no només de l’empresariat local, sinó també de les grans marques comercials de begudes, per exemple, que es beneficien de la festa i, a més, són molt actives en temes d’esponsorització, i no l’hem explotat gaire aquesta manera d’aconseguir recursos. Per això dic que s’hauria de buscar la fórmula.

Quina assignatura pendent consideres que té o què milloraries  del Carnaval de Roses?

Una assignatura pendent és fer un museu del Carnaval, ja que hi ha material de sobres, tot i que ja s’ha perdut molt, per fer un museu, que per les visites que tindria només els dies de festa seria una passada. A més, seria una font d’ingressos que podria ajudar a les colles.

Com creus que s’hauria de controlar als menors per a que no cometin excessos amb l’alcohol?

En els darrers anys ha hagut una conscienciació bastant gran per part dels joves, ja que se’ls ha posat la realitat davant seu amb uns missatges molt contundents, però la part principal s’ha de fer a casa, amb l’educació dels nostres fills.
És un tema complicat.

Creus que el Consell del Carnaval és útil?

Des del punt de vista que és una via de comunicació entre l’Ajuntament i les colles per arribar a acords envers la millora de la festa, sí.

Creus que el sorteig de les desfilades s’hauria de fer abans i no quan falten pocs dies pel Carnaval?

Potser un xic abans, però tampoc molt més.

Tenint en compte que els Reis del Carnaval (Adults i Infantils) tenen una subvenció de 1.500 euros creus que s’haurien d’escollir per mèrits i no per sorteig?

Sí, perquè mèrits poden haver-hi de diferents tipus i no tan sols de l’esforç que posen en tenir una bona carrossa i disfressa. Hi ha d’altres, com els valors socials que se transmeten, el comportament amb resta de participants o com es relaciona i que imatge es dona al públic, per exemple. O sigui que la teva trajectòria dins el Carnaval fa que una persona es mereixi ser rei.

Si depengués de tu, com solucionaries la problemàtica de la nit de divendres al port?

Acotar el port per a que l’entrada sigui més controlada i que entri només la gent del Carnaval, perquè la majoria dels problemes venen provocats per la gent que no te res a veure amb la festa.

Quina sanció s’hauria de posar a les colles si no compleixen els manaments del Carnaval?

Complicat, perquè si no deixes disfressar a una colla per mal comportament pot canviar de nom, i ja està. L’única manera seria no deixar-los sortir en el Carnaval del mateix any.

Creus que l’arròs de dilluns de Carnaval hauria de ser gratis per a les colles?

No, ja que el preu que té és simbòlic.