Tot a punt per celebrar la II Marxa Trail Pic de l’Àliga de Roses, que fou un èxit de participació l’any passat

II Marxa Trail Pic de l’Àliga de Roses

I com l’any passat hi haurà dues distàncies, la Marxa de 8 km i la Trail de 20 quilòmetres

II Marxa Trail Pic de l’Àliga de RosesLa I Marxa Trail Pic de l’Àliga va esdevenir en tot un èxit de participació, ja que van ser més de 300 els atletes, concretament 336, els que van prendre la sortida dividits en els dues distàncies de les que constava la prova.

Un èxit que va fer que l’organització, DH Sports, tingui tot a punt per celebra la segona edició. Es portarà a terme el diumenge 9 d’abril i, com l’any passat, constarà de dues distàncies, la Marxa que serà de 8 km amb un desnivell positiu de 350 metres, i la Trail, de 20 quilòmetres i amb 1.000 metres desnivell.
És a dir, la primera pensada pe a que hi participi tota la família, i la segona per aquells que tinguin un nivell de preparació més alt.

Dels errors s’aprèn

Aqueta segona prova atlètica al Pic de l’Àliga de Roses no viurà els problemes de marcatge de les curses que es van viure en la primera edició degut a la inexperiència en l’organització d’un esdeveniment d’aquest tipus, “sí, al ser la primera vegada sempre se t’escapen coses, però aquesta errada no tornarà a passar perquè enguany els encarregats de marcar les curses són dos atletes de Roses, l’Hèctor Pérez i l’Adan Casado, que treballen com a marcadors professionals per a Klassmark, empresa organitzadora de trails de muntanya”, ha afirmat el responsable de DH Sports, Dani Haro.

Sortida i arribada des del recinte esportiu El Rescator del Mas Oliva

També es suprimeix que els atletes hagin de passar pels carrers del casc urbà, que també un punt conflictiu de la prova, ja que enguany es sortirà del Mas Oliva, concretament del recinte esportiu El Rescator, “així excepte uns pocs metres a l’inici de la cursa, el recorregut està totalment tancat al trànsit de vehicles”, ha assenyalat Haro.

El fet que la sortida i arribada es faci des del El Rescator, els participants es podran canviar i dutxar a les seves instal·lacions, la qual cosa no va ser possible l’any passat quan la Marxa Trail va sortir des del port esportiu.
A més, està previst instal·lar una atracció d’inflables per a la mainada.

Premis per a tothom

DH Sports ha previst que tothom que hi participi a la cursa opti a emportar-se un premi sense necessitat de guanyar-la, ja que a part dels trofeus que rebran els guanyadors es sortejarà entre tots els participants obsequis com “un viatge en el Radikal, un altre en la Banana, en el Tren Turístic, un tiquet per fer-se la manicura a Deu de 10, un sopar a la Pizzeria Tutto, una cata de Gin Tònic a l’Àncora, tot per a dues persones”, ha explicat Dani.

Tot i que l’any passat va esdevenir tot un èxit de participació en la seva primera edició, l’objectiu de l’organitzador “no és superar la inscripció de l’any passat, sinó  igualar-la, perquè si només venen els mateixos que ell l’any passat seria tot un èxit, perquè voldrà dir que va agradar”.

Entrenaments

El passat 19 de març DH Sports va portar a terme un entrenament de la Trail, i per aquest 2 d’abril està previst fer un altre de la Marxa “per a que vegi la gent si l’agrada o no, a la vegada que fer un jornada de convivència al voltant de l’esport”, ha afirmat Haro.

En primer lloc van sortir els de la Trail, de 19 km de llargària i que arribava fins al Pic de l’Àliga, per cinc minuts després fer-ho els de la Marxa, de 8 km quedant-se a meitat de camí del cim.

Inscripcions

Totes les persones que encara no han formalitzat la seva inscripció ho poden fer des de la web dhsports.es. Inscripcions, cal destacar, per la qual els participants tindran una samarreta de la cursa de regal, gentilesa de Piscines Gutiérrez, i una bossa de corredor amb diferents obsequis.

Entrega de dorsals

Tots aquells que no vulguin esperar a tenir el seu dorsal al dia de la cursa, 9 d’abril, poc abans de la sortida, a les 9 del matí, podrà recollir-lo el dissabte dia 8  a la botiga CIM Sports entre les 16:30 i les 20 hores.

Us deixem amb el vídeo promocional de la II Marxa Trail Pic de l’Àliga de Roses realitzat per Almanegra Audiovisual: