Tot a punt per celebrar a Roses la Processó de Divendres Sant

Processó de Divendres Sant de Roses

La Processó de Divendres Sant de Roses estrenarà enguany nou recorregut

Processó del Silenci de Divendres Sant de RosesAhir es va acabar de preparar totes les figures religioses que cada any prenen part a la Processó de Divendres Sant de Roses. I aquest matí s’acabaran d’enllestir engalanant-les amb flors.

I així, l’Associació Rosinca de Festes, AROFES, i la Germandat Rosinca del Natzarè, entitats encarregades de l’organització, ja tindran tot a punt per celebrar aquesta nit de 25 març, a les 21 hores, la Processó de Divendres Sant.

Una Processó que, per segon any consecutiu, canvia de recorregut. S’iniciarà, com sempre, a la plaça de l’Església per agafar el carrer Puig Rom, Nou, Lleida, Girona, Puig Rom i entrar de nou a l’església. Un trajecte de 750 metres del qual el president de la Germandat Rosinca del Natzaré, Eduardo Martín, ha manifestat que “m’agrada aquest, ja que sempre he dit que quan més endins passem pel casc antic del poble, millor, ja que sota el meu punt de vista crec que és més bonic”.

A banda del recorregut altres de les novetats és que “només hi haurà un grup de tamboriners”, o la nova vestimenta que lluirà una Germandat.

Segons Martín, enguany, a la Processó de Divendres Sant de Roses hi participaran “al voltant de 200 persones entre manaies, tamboriners, costalers i penitents”, que portaran els passos, per aquest ordre, del Crist de la Columna, el Jesús del Natzarè, el Crist crucificat i el de la Dolorosa.

Set anys de Processó de Divendres Sant a Roses

Aquesta tradició religiosa de Setmana Santa va ser recuperada a la Vila al 2010, per tant enguany se celebrarà la seva setena edició. Un temps en que la Processó ha anat arrelant entre els devots i amants d’aquestes tradicions a Roses, “moltíssima gent surt al carrer amb molta devoció i molt de sentiment, això vol dir que agrada”, ha afirmat la presidenta d’AROFES, Maria Foraster, destacant que “aquesta Processó és bona per atraure gent a Roses el Divendres Sant, perquè mai s’havia fet res i els que ens agrada aquestes tradicions haviem de marxar a Sant Climent o pobles del voltant per gaudir-les”.

Està previst que la Processó de Divendres Sant de Roses finalitzi sobre les 11 i onze i mitja de la nit, és a dir, que tindrà una durada prevista d’entre 2 i dues hores i mitja, i no com la de l’any passat que va passar de les tres hores.