Tot a punt per navegar a la Travessia Popular L’Escala-Roses per a Vela Lleugera, Windsurf i Kitesurf

GEN Roses

Aquest dissabte, 22 d’agost, se celebra la Travessia Popular L’Escala-Roses 5è Trofeu Vintage per a Vela Lleugera, Windsurf i Kitesurf

GEN RosesAquest proper dissabte torna a Roses la peculiar competició a vela en tots els seus estils o modalitats  La Travessia l’Escala Roses. A primera hora del matí, els participants, entre regatistes, kiters, windsurfistes, entre d’altres navegants, es troben per a formalitzar les inscripcions, revisar la previsió meteorològica i esmorzar tot preparant el material.

Hi ha diferents punts d’inici:

  • Els esportistes que es troben al GEN Roses, tindran un peculiar transport, una “golondrina”, la qual portarà als participants i el seu material de windsurf fins al C.N. l’Escala, on es faran les últimes inscripcions, es prepararan els vaixells, juntament amb els regatistes que ja van directament a l’Escala.
  • Des de la platja de la Rubina, el club CostaBrava Extreme reunirà als kiters per a les inscripcions i transport cap a la Ballena Alegre, punt de sortida d’aquests, que es reuneixen amb els del Kiteextreme, per tot seguit trobar-se a l’aigua amb els catamarans, windsurf, vela lleugera i creuers en una mateixa línia de sortida davant les ruïnes de Sant Martí d’Empúries.

A les 14 hores està prevista la senyal de sortida i es calcula que el primer en arribar pugui superar el rècord de 28 minuts.

Una vegada van arribant els participants, es preveu fer el dinar a l’esplanada del GEN Roses, al costat de la Platja de la Perola, on es farà entrega dels guardons distintius de les diferents modalitats i premis.
Premis que reconeixeran al participant més veterà, al més jove, a la primera dona en arribar a meta, a l’últim classificat, al més esforçat, i sobre es lliurarà el Trofeu Vintage, entre d’altres guardons.

El TrocaGEN, un mercat de compravenda i intercanvi de material de 2ª mà

L’any 2012 el GEN Roses va aprofitar la celebració d’aquesta travessia nàutica per facilitar als aficionats als windsurf i al kitesurf l’intercanvi i la compravenda de material de segona mà.
D’aquesta manera es va iniciar el TrocaGEN, que enguany arriba a la seva quarta edició, per tant El GEN Roses anima tots aquells que vulguin renovar el seu material de windsurf o kitesurf a trobar-se la tarda de dissabte, després de la travessia, a les seves instal·lacions, perquè hi exposin el material que volen vendre o intercanviar.

I en acabar el dinar es podrà veure el trocaGEN, on els windsurfistes aprofites per donar relleu al material i poder així anar renovant i donant oportunitat d’iniciar-se a nous windsurfistes.

Travessia L’Escala-Roses

La Travessia L’Escala – Roses és, sobretot, una festa popular oberta a tota mena d’embarcació de vela lleugera, des de les més tradicionals fins a les més modernes, que acaba amb la celebració d’un gran dinar popular. Una festa que d’aquesta manera es converteix en un homenatge als inicis del windsurf a Roses.
A més dels lògics premis als primers en cada disciplina, també en tindran el concursant més jove, el de més edat i el més esforçat, entre d’altres. És un esdeveniment esportiu en que cobra tot el seu sentit allò que el que compta és participar.

La travessia té els seus orígens en la primera època del windsurf a Roses, a la dècada dels 70. Després de celebrar-se durant molts anys, la popular travessia va deixar de celebrar-se fins que, el 2011 el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) va decidir recuperar-la i la va fer extensiva a tota mena d’embarcacions de vela lleugera. En homenatge als pioners del windsurf i a aquells anys que van donar fama mundial a Roses es va crear el Trofeu Vintage, que premia el windsurf més antic que completa la travessia.

La recuperació de la Travessia va tenir una gran acceptació, tal com ho demostra el fet que el nombre de participants va triplicar-se del 2011, any en que es va recuperar, al 2012.