Una punxada impedeix a en ‘Ferdy’ arribar a Andújar, final previst de la 5ª etapa del seu viatge solidari

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte

'Ferdy' amb el mocador de la seva cunyada, Carmen del Angel, sota el cartell de la Verge de la Pau penjat a la paret de l'església de Beas de Segura

El regidor d’Esports de Roses, Juan M. Fernández, ‘Ferdy’, es veu obligat a fer nit a Bailén per una punxada a la roda de darrera quan només li quedaven 30 km per arribar a Andújar

De Roses a l'Ermita del Rocío, Almonte
‘Ferdy’ amb el mocador de la seva cunyada, Carmen del Angel, sota el cartell de la Verge de la Pau penjat a la paret de l’església de Beas de Segura

En ‘Ferdy’ va iniciar, des de Alcazar, la cinquena etapa del seu viatge solidari en bicicleta de Roses a l’Ermita de la Verge del Rocío (Huelva) a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, sobre les 7:15 del matí acompanyat del seu ‘amic’ el vent. Però, poc abans d’entrar a la Comunitat d’Andalusia, “el vent, per art de màgia, ha desaparegut”, va dir ahir una hora més tard el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Roses, Juan M. Fernández.

I sobre les 9:20 va deixar Albacete per entrar a la Comunitat d’Andalusia per  la província de Jaén i, clar, estant a tant pocs quilòmetres del seu poble natal, la visita era obligada. Així, que cap Beas de Segura es va dirigir per arribar passades les 12 del migdia, i el primer que va fer va ser anar a l’església per oferir-li a la Verge de la Pau el mocador de la seva cunyada, la Carmen del Angel, que portava com a estendard, “però quan he arribat l’església estava tancada,  així que com en la façana hi ha un cartell de la Verge anunciant el 75è aniversari de la seva benedicció al poble de Beas, l’he presentat el mocador de la meva cunyada Carmen, amb el qual li vaig demanar per totes les persones afectades per la fatídica malaltia i, per suposat, per ella i per tots els amics que ells ja saben qui són”, va explicar Fernández, per remarcar, que “l’important és el detall, no fa falta entrar a l’església per fer-li qualsevol petició a la Verge”.

Tot seguit de dur a terme aquest petit acte personal, el regidor d’Esports de Roses es va trobar amb els seus cosins, en Simón i la Rosalen, “amb els quals vaig anar a esmorzar un entrepà de llom amb formatge al Bar ‘Canuto’, que està a l’entrada del poble”.

I després d’esmorzar es va tornar a posar en marxa cap al destí de la sisena etapa, Andújar, però hores després, quan passava per Bailén, “he punxat i entre que havia d’arreglar la roda, no havia parat a dinar i s’estava fent de nit, he decidit quedar-me en Bailén, tot i que només em quedaven 30 km”.

I es va posar a buscar una habitació per Bailén, però resulta que durant aquests dies s’està celebrant en aquest municipi de Jaén una Convenció de l’oli, “i els dos hotels que hi ha al poble estaven plens. Al final he trobat una pensió d’aquestes que tenen un rètol a fora que posa ‘Llits’ i he anat, i tenien una habitació al segon pis, i no vegis el que m’ha costat pujar la bici i el remolc dos pisos per les escales. Ha estat un final d’etapa bastant fotut”.

I aquest matí, després d’arreglar la roda, i baixar la bici amb el remolc dos pisos per les escales, s’ha posat en marxa en direcció a Lora del Río. Una etapa prevista de 158 km, aproximadament, que s’ha convertit en una de 188 si vol recuperar la distància que no va poder realitzar ahir per culpa de la punxada, que, per cert, “encara puc donar gràcies, perquè és la primera que he tingut durant tot el viatge”, ha assenyalat en ‘Ferdy’.

Aquesta és ara la nova ruta de la setena de les vuit etapes previstes per en ‘Ferdy’ per anar de Roses a Almonte:

Bailén (Jaén) – Lora del Río (Sevilla) – 188 km aprox:
Bailén – Andújar – Marmolejo – Montoro – El Carpio – Posadas – Palma del Río – Lora del Río

El seu oncle Simón Fernández, de Beas de Segura, se suma a la causa d’en ‘Ferdy’

Ahir al vespre ens van comunicar que el seu oncle, amb el que va estar esmorzant pelmatí a Beas de Segura, ha fet una donació a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer (vegeu taula a sota), d’aquest manera ja són 45 les entitats, empreses o persones que han aportat el seu gra de solidaritat per la causa del regidor d’Esports de Roses, que és ajudar als malalts oncològics.

Voleu aportar el vostre gra de solidaritat a la causa?

Totes les empreses, entitats i persones que vulguin col·laborar en el viatge solidari d’en ‘Ferdy’ a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer, ho poden fer comprant quilòmetres a 2 euros.

Les aportacions es poden fer amb un ingrés al compte bancari ES 3100810213330001631271 (fent constar “Viatge Solidari”) o com cada any, directament a la seu de la Fundació (c/ Pescadors, 13) o bé a la Drogueria Ferdy (Gran Via Pau Casals, 167) de Roses.

EMPRESES i PERSONES COL·LABORADORES DEL TERCER VIATGE SOLIDARI D’EN FERDY
Baldrick & Munitz S.L. Xavi Buixò
Hotel Casa del Mar Carles Fortiana
Club Ciclista Roses Andrés Rodríguez (Boquerón)
Lídia Espigol Família Mayoral
Miguel Ángel Fernández Joanet Gracia
Pilar Hérnandez Mª Carmen Alonso
Pere Juanola Francis Fernández
Anònim Aurel Ratrojo
Restaurant Santa Llúcia Joan Ripoll
Roses Exprès Anònim
Farmàcia Marta Bosch Sara Guez
Reformas José Maria Fernández José Mª Velasco
Francesc Ferrer Família Alabert Marcó
Motos Soler Restaurant Caimán
Nautilus Submarino Calzados Montse
Peixos Marplà Clara López Navalón
Construcciones Quintana Auto Peira
Germans Cañada Piscines Gutiérrez
Las Golondrinas José Fernández
Roses Retolació Bicis a Punt
Multicòptero.com Anònims Mas Oliva
Juan y Edu Rodríguez Hostal Las Perdices (Albacete)
Simón Fernández (Beas de Segura)
VILADEROSES.CAT publicarà la crònica diaria d’aquest tercer viatge solidari d’en Ferdy en bicicleta a favor de la Fundació Roses Contra el Càncer