Mes de paraules

Quantitat, però sobretot molta qualitat en la presentació de les tapes de la Ruta de les Tapes de Roses

III Ruta de les Tapes de Roses
Els restauradors que han presentat la tapa que serviran a la III Ruta de les Tapes de Roses

La III Ruta de les Tapes de Roses destaca per la gran participació dels establiments de restauració, però sobretot per la qualitat en l’elaboració de les tapes que se serviran entre el 6 i el 15 d’abril

III Ruta de les Tapes de Roses
Els restauradors que han presentat la tapa que serviran a la III Ruta de les Tapes de Roses

La Ruta de les Tapes és una iniciativa de l’Ajuntament de Roses per difondre la gastronomia de Roses, i avui durant la presentació de les tapes que se serviran entre els propers 6 i 15 d’abril ha quedat palés que “la qualitat dels restaurants de Roses és molt alta i la Ruta de les Tapes és una oportunitat per a que tothom pugui gaudir d’aquesta qualitat gastronòmica i comprovar que els restaurants no són establiments turístics a l’ús, sinó llocs on es pot gaudir d’una excel·lent durant tot l’any”, ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

La presentació de les tapes de la III Ruta de les Tapes de Roses ha tingut lloc aquest matí al vestíbul del Teatre Municipal, on gairebé una cinquantena d’establiments de restauració, dels 71 que hi participaran, han donat a conèixer les degustacions que la ciutadania podrà assaborir durant la campanya gastronòmica.

Tapes com Caneló amb veoluté, Cruixent de rocafort amb pera i avellanes, Filetet de cansalada a l’antiga amb ajoatado, Donald Trump Sandvitx, Fins al pebrots de la sogra, Cebiche amb tocs cítrics i llet de tigre, Botifarra dolça amb mousse d’alls tendres i allioli, Patata al forn farcida, Fiocco di pera, Daus d’emperador, Pota i tripa amb cigrons i xoriç, Cullera d’aromes de brasa o Quenelle de lluç amb salsa de gambes són algunes de les creacions ideades pels diferents xefs, les quals es podran degustar al llarg d’aquests deu dies.

Una III Ruta de les Tapes on la DO Empordà ha tingut una implicació més directa amb amb aquesta campanya gastronòmica. Per una banda, organitzant un Taller de vins dirigit als establiments participants, i d’altra part “s’ha mirat, més enllà de la col·laboració que tenen els establiments de restauració amb els distribuïdors, de posar en contacte directe el celler amb el restaurant per tal que hagi una coneixença més intensa alhora d’escollit els vines per determinades tapes”, ha assenyalat el president de la DO Empordà, Xavier Albertí, que ha volgut ser-hi present a la presentació de les tapes, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica i l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan.

El preu de cada tapa amb degustació de vi serà de 2,5 €. El públic participant comptarà amb una butlleta on cada establiment estamparà un segell. Qui ompli les nou caselles existents i voti la seva tapa favorita, podrà optar al sorteig d’un àpat per a dues persones a l’establiment participant en la campanya que esculli i un lot de vins DO Empordà cedit pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.

Enguany, com a novetat, al concurs de la millor tapa escollida per votació popular mitjançant el sistema de butlletes, s’afegeix la participació d’un jurat professional que, anònimament, tastarà totes les tapes i votarà la seva guanyadora. En conseqüència, aquesta edició comptarà amb dos premis a Millor Tapa, l’escollida pel públic i la del jurat.

L’Ajuntament de Roses ha editat un total de 7.000 llibrets amb la relació dels 71 establiments adherits, plànol de situació, informació de la tapa i vi que oferirà cadascun d’ells, i els horaris de serveis de tapes.

Podeu consultar tota la informació de la Ruta de les Tapes 2018, en el llibret adjunt.

[fsg_gallery id=”354″]