Quarta donació de sang d’aquest 2018 a Roses

Donació de sang a Roses

Donació de sang que tindrà lloc aquest dissabte, 28 de juliol, al Teatre Municipal de Roses

Donació de sang a RosesEl Banc de Sang i Teixits som els responsables únics de subministrar sang i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats, de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any.

Per aconseguir-ho, Roses serà la seu aquest dissabte, 28 de juliol, per quarta vegada aquest 2018, d’una campanya de donació de sang que es portarà a terme Teatre Municipal, de 10 a 14 i de 16 a 20:30 hores.

Cal destacar el Banc de Sang organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, i en empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i disposem de 16 centres fixos de recollida en els principals hospitals de referència. Amb tot, aconseguim donar cobertura al 98% del total de la població catalana.

Tot i que Catalunya presenta un dels millors índexs de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina per fer. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) situa el llindar òptim de donació entre les 43 i les 45 donacions per cada mil habitants i any.

Per disposar sempre de sang suficient i segura, cal que  incorporem la donació de sang com un hàbit a la nostra vida i com una forma de participació cívica en la societat.