Quatre anys després, Jaume Coll torna a ser nomenat president del Rotary Club Roses Empuriabrava

Jaume Yago Coll, va agafar el relleu d’Iñaki Millán en un acte en el que també es va fer oficial l’agermanament del Rotary Club Roses Empuriabrava amb el Rotary Club de Castelnaudary, de França

El Rotary Club Roses-Empuriabrava torna a tenir en la persona de Jaume Coll, conegut per tothom com en Yago, el seu nou president. Una presidència que torna a agafar després d’haver estat al capdavant de l’entitat durant el període de juliol 2019-juliol 2020.
Iñaki Millán, el Past president, va ser l’encarregat, en un acte celebrat aquest passat divendres a la seu de l’entitat, l’Hotel Risech, d’investir com a nou president del Rotary Club Roses-Empuriabrava a Yago Coll en presència de l’alcalde de Roses, Josep Maria Martínez, i els membres del Rotary Club de Castelnaudary, de França, els quals van ser-hi presents per fer efectiu l’agermanament entre els dos clubs rotaris, el de Roses i el de França, moment que reflecteix la imatge de dalt.

Iñaki Millán va donar al relleu a Yago Coll després d’estar un any com a president del Rotary Club Roses-Empuriabrava. Un any que va definir “de bogeria, de bogeria ben entesa en el sentit que ha estat molt important pels projectes que hem portat a terme com, per exemple, el GiRotary, que es va fer a favor de FADIR o el projecte Eurostar on participen 6 clubs Rotary d’Europa i que, enguany, organitzat per nosaltres, vam decidir ajudar a l’Escola de Noves Oportunitats de Figueres, entitat especialitzada en impulsar actuacions educatives i professionalitzadores per a persones desvinculades de l’educació reglada”.

Per la seva part, el nou president, va destacar que “després de l’experiència que vaig tenir ara fa quatre anys, que em va enganxar la pandèmia i, per tant, no vaig poder portar a terme els projectes que tenia previst, en aquest any que torno a agafar la presidència tinc moltes accions per desenvolupar, però prefereixo no avançar res i quan acabi el meu mandat, llavors sí poder dir tot el que he fet”. Una afirmació que va fer en Yago basada en la prudència i, sobretot, l’experiència de quan vas president en plena pandèmia. Tot i això, el nou president del Rotary Club Roses-Empuriabrava es va oferir a la possibilitat d’ajudar “a les entitats municipals que es presentin el seu projecte per estudiar-lo i mirar de si podem arribar, perquè la nostra entitat hi és per ajudar a qui ho necessita”.

Actualment, el Rotary Club Roses-Empuriabrava compta amb 31 socis, xifra que el nou president té com a objectiu “augmentar, així com comptar amb els mitjans de comunicació i les xarxes socials per tenir, encara, més visibilitat”.

El nou president del Rotary Club Roses-Empuriabrava, Jaume Coll, amb el Pass President, Iñaki Millán, amb els membres del Rotary Club de Castelnaudary en l’acte d’agermanament de les dues entitats

Tot seguit de la investidura de Yago Coll com a president es va procedir a l’acte d’agermanament entre el Rotary Club Roses-Empuriabrava i el francès Rotary Club de Castelnaudary, després del qual els assistents van degustar el sopar d’aquest tradicional acte d’investidura, per un cop finalitzat, l’alcalde de Roses dirigir unes paraules als assistents, on va destacar que “no coneixia personalment el Rotary Club, i avui he sabut que acte és molt important per vostès i m’enorgulleix poder formar part d’aquest acte. El que conec d’aquesta entitat és pot definir com lloable. Són vostès persones generoses, altruistes que porten a terme accions socials molt interessants, per tant, gràcies per ser-hi, gràcies per compartir amb l’Ajuntament de Roses aquestes accions socials, i espero que amb la nova Junta del Rotary ens podem per continuar fent bones obres pel nostre municipi”.

A l’acte de divendres també va ser-hi present el Past Governador del Districte 2022, al que pertany el Rotary Club Roses-Empuriabrava, Ignasi Martínez de Cardeñoso, i que ho va ser durant el període 2014-15. El Past Governador va significar que “aquest és un club, com els milers que hi ha en més de 200 països, que es reuneix un cop a la setmana per realitzar actes de servei que millorin la situació de les persones”. Així mateix va “voler felicitar a tots els socis i sòcies d’aquest Rotary Club pel bon i ampli treball que feu, destacant aquest projecte que és l’Eurostar, ja que és un exemple de compartir projectes entre diferents clubs d’Europa i que, per tant, es poden portar a terme accions molt importants”.  Ignasi Martínez de Cardeñoso també va voler felicitar als rotaris de Roses i Empuriabrava per l’agermanament amb el Rotary Club de Castelnaudary.

Finalment, i com ja es tradició en les trobades del Rotary Club Roses-Empuriabrava, Ramon Danés, va pronunciar les seves famoses frases, rescatades d’autors reconeguts, “com una de Cicerón, que va néixer l’any 106 i va morir l’any 43 abans de Crist, i perquè vegeu que tot i que han passat més de dos mil i pico d’anys les coses no han canviat i diu així: “Estos son malos tiempos, los hijos han dejado de obedecer a sus padres y todo el mundo escribe libros”.

Actual Junta Rotary Club Roses Empuriabrava:

 • President: Jaume Yago Coll,
 • Secretari: Phillip Searle
 • Secretari Executiu  i Tresorer: Manel Bartoll
 • Macero i Responsable de Membresía: Rega Martínez
 • Comunicació i Xarxes socials: Juanjo Viñuela
 • Polaris i pàgina web: Francesc Galí
 • Joventut: Jordi García
 • Responsable Eurostar: Denis Derrien
 • Responsable Girotary: Josep De Frutos
 • Responsable Àrea tècnica d’imatge i so: Ricardo Nicodemus
 • Interlocutor projectes amb clubs francesos: Antoine Palazzolo
 • Past-President: Iñaki Millán
Exit mobile version