El quatre ciclistes rosincs de la Transpyr acaben, dos d’ells esgotats, la cinquena etapa a Jaca

Transpyr 2016

Juan M. Fernández, Ferdy, An icet Díaz i Joaquim Coll a la sortida d'Aínsa. En Guerau Carrion feia mitja hora que havia pres la sortida

Ja només queden dues etapes per a que els ciclistes assoleixin el repte dels Pirineus, l’objectiu de la Transpyr

Transpyr 2016
Juan M. Fernández, Ferdy, An icet Díaz i Joaquim Coll a la sortida d’Aínsa. En Guerau Carrion feia mitja hora que havia pres la sortida

Si ahir a Roses va caure bona tempesta acompanyada d’una no més bona pedregada, els participants de la Transpyr també van patir la pluja, “la primera vegada que ha començat a ploure ha estat a meitat de l’etapa, i el segon cop quan faltaven 10 quilòmetres per arribar a Jaca”, va dir el Policia Local de Roses, Anicet Díaz, un dels quatre ciclistes de Roses que participen a la Transpyr.

L’aparició de la pluja més l’altitud ha fet que la temperatura baixés de manera molt pronunciada, dels 16 als 4 graus, “i hem passat molta fred. Quan ens ha plogut el primer cop ens ha agafat en un port, i baixant era perillós perquè no podíem frenar perquè teníem les mans congelades”, va explicar Díaz.

Una pluja i una fred que va fer minvar les forces dels dos ciclistes que fan equip amb Díaz en la modalitat de carretera,  regidor d’Esports, Juan M. Fernández, Ferdy, i el president del Club Ciclista Roses, Joaquim Coll, els quals noten els quilòmetres acumulats en les seves cames des que van començar la Transpyr, i només esperen recuperar bé per les nits per arribar dissabte a Hondarribia.

Però si en Ferdy i en Coll van de més a menys a mesura que passen les etapes en Díaz, i en Guerau Carrion, que participa a la modalitat de muntanya van de menys a més, “en Guerau està molt  fort cada dia que passa es troba millor”, va dir Anicet, el qual també es troba millor de forma cada etapa que passa, ja que ha anat millorant la seves posició en les successives cronoescalades que s’han fet, passat de la 36ª fins a la 13ª de l’etapa d’ahir.

A les 8 d’aquest matí els ciclistes han sortit de Jaca, i a mesura que transcorri l’etapa deixaran  Aragó per entrar a Navarra i arribar a Burguete-Roncesvalles després de 136 quilòmetres i 2.650 metres de desnivell. Això, pel que a la modalitat de BTT.

En la de carretera, que també han sortit a la mateixa hora, a diferencia d’ahir que van sortir amb mitja hora de diferencia els ciclistes de les dues modalitats, els espera un itinerari molt dur fins a Roncesvalles amb 168 quilòmetres, sent l’etapa més llarga i entrant a Navarra pel port d’Arguibiela. Es tracta d’un trajecte de gran bellesa que inclou l’ascens al port de Larrau, escenari en diverses ocasions d’autèntiques gestes ciclistes al Tour de França i un dels ports més durs d’aquesta GAES Transpyr Backroads.