Quatre components del Club Ciclista Roses han finalitzat avui el pròleg de la Transpyr Road 2014

Transpyr

De esquerra a dreta: Miguel Fuentes, Lluís Puigbert, Mario Rabell i Toni Guardado, del Club Ciclista Roses que participen a la Transpyr Road

Els 350 participants de la Transpyr ja són a Roses i Cadaqués a punt per creuar els Pirineus en 7 etapes 

Transpyr
De esquerra a dreta: Miguel Lozano, Lluís Puigbert, Mario Rabell i Toni Guardado, del Club Ciclista Roses que participen a la Transpyr Road

Avui els 50 participants de la Transpy Road, entre d’ells els components del Club Ciclista Roses, Mario Rabell, Miguel Lozano, Lluís Puigbert i Toni Guardado han fet el pròleg de Roses a Cadaqués. La primera de les 7 etapes que els portaran fins a Hondarribia, el País Basc.
Lozano i Rabell ja coneixen l’esperit de la Transpyr, ja que fa dos anys, al 2012, tots dos van formar equip per disputar la Transpyr Bike. Enguany ho fan a la modalitat Road, estrenada l’any passat.
I demà es donarà el tret de sortida dels 300 participants de la Transpyr Bike per realitzar la primera etapa entre Roses i Camprodon.

Així, ja està tot a punt per l’inici de la cinquena edició de la Transpyr, que demà a les 8 hores del matí donarà el tret de sortida als 350 ciclistes que hi prenen part aquest any. Els 300 que perseguiran completar la travessa dels Pirineus amb bicicleta de muntanya sortiran de Roses fins a Camprodon, un recorregut de 120 quilòmetres i amb un desnivell de 2.095 metres positius. Una jornada ciclista i d’aventura que també viurà la posada en escena de la Transpyr Road, que per segon any farà el recorregut per pistes i carreteres de muntanya poc transitades. Els 50 participants, que han acabat l’etapa pròleg de 33 quilòmetres aquesta tarda, sortiran de Cadaqués i també amb destinació Camprodon. A ells els esperen 149 quilòmetres amb un desnivell positiu de 2.700 metres i un tram cronometrat de 20 quilòmetres que servirà per començar a situar els ciclistes a la taula de temps.

Els participants han anat arribant al llarg d’avui a Roses, on al passeig de la Ciutadella s’ha instal·lat el Transpyr Village amb animació, parades i presència dels sponsors de la prova.
A les 5 de la tarda, a les portes de la Ciutadella, s’ha portat a terme l’acte de benvinguda per part de l’alcaldessa de Roses, Montserrat Mindán, el director territorial del Departament d’Empresa i Ocupació, Ferran Roqué, el delegat territorial d’Esports de la Generalitat, Josep Pujols,  el vicepresident de la Federació Catalana de Ciclisme, Francesc Moradell i el director de la Transpyr, Francesc Sallent.

Transpyr
L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, tallant la cinta de sortida de la Transpyr Road

Tots ells s’han dirigit als participants, procedents de 24 països diferents, per a desitjar-los sort en la seva aventura i encoratjar-los a arribar el dia 5 de juliol a Hondarribia havent assolit el seu repte.
El director de la Transpyr ha obsequiat a l’alcaldessa amb una petita ampolla plena de sal “com a símbol del camí de la sal, una ruta comercial amb la qual es feia arribar la sal del mar a les muntanyes”, ha especificat Sallent.

Seguidament, Montse Mindan ha tallat la cinta que ha donat la sortida dels 50 ciclistes de la Transpyr Road, mentre que els participants de la Transpyr Bike s’han dirigit fins a la platja de Roses per a recollir aigua del mar Mediterrani, que han posat en una petita ampolla que se’ls ha facilitat per l’ocasió, amb l’objectiu de transportar-la durant tota la travessa dels Pirineus fins a barrejar-la amb aigua del Cantàbric. Finalment s’ha donat pas al sopar i al brífing informatiu  en el qual s’han donat tots els detalls tècnics i de recorregut de l’etapa de demà.